Salamul de biscuiți este adorat de toată lumea, mai ales că se prepară extrem de simplu și rapid. Totuși, trebuie să țineți cont de anumite trucuri pentru a-l face. Pentru astăzi vă arătăm cum se face cea mai simplă rețetă de salam de biscuiți!
Salamul de biscuiți ne aduce aminte de perioada copilăriei. Pe vremuri, bunica făcea acest desert destul de des din doar câteva ingrediente. Aromat, delicios și cremos, salamul de biscuiți se gătește extrem de simplu și este gata în doar 15 minute. Important este să-l păstrați la rece peste noapte, pentru a ieși așa cum trebuie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Prima dată se sfărâmă biscuții, cât mai bine. Separat, într-un vas se topește untul, apoi se adaugă zahărul și se amestecă foarte bine. Se pun și cele 4 linguri de pudră de cacao și laptele. Se amestecă cu grijă și se lasă pe foc până când se obține o compoziție omogenă.
Apoi, compoziția se toarnă peste biscuiții sfărâmați. Se poate adăuga și o linguriță de esență de rom, miez de nucă, bucățele de rahat sau stafide. Se amestecă foarte bine.
Citește și: Salam de biscuiţi: reţetă de post
Compoziția se toarnă pe o folie alimentară, după care rulați cu atenție, strângeți bine și puneți salamul de biscuiți la frigider. Se recomandă ca el să stea la rece cel puțin 2-3 ore!
Sursa foto: Shutterstock