Spaghete cu sos de roșii și busuioc: rețeta clasică gata în doar 15 minute

  • Publicat:
Spaghete cu sos de roșii și busuioc: rețeta clasică gata în doar 15 minute

Spaghete cu sos de roșii și busuioc, un fel de mâncare extrem de simplu și delicios, la care poți adăuga cam orice fel de legume, pentru un gust savuros, care va fi adorat chiar și de către mofturoși.

Ingrediente spaghete cu sos de roșii și busuioc

  • 1 legătură de busuioc proaspăt
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 kg de roșii coapte sau 2 conserve de 400 g de roșii tocate 
  • ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet roșu sau oțet balsamic
  • 480 g de spaghete integrale 
  • 15 g de brânză Parmezan

Cum se prepară

Toacă busuiocul, dar păstrează câteva frunze mici pentru decor. 

Curăță și feliază fin ceapa și usturoiul. Dacă folosești roșii proaspete, taie-le pe jumătate, apoi toacă-le în bucăți mari sau deschide cu grijă conservele de roșii.

Pune o cratiță la foc mediu și adaugă 1 lingură de ulei de măsline și ceapa, apoi gătește timp de aproximativ 7 minute sau până când devine moale și ușor aurie.

Amestecă usturoiul și busuiocul tocat pentru câteva minute, apoi adaugă roșiile proaspete sau cele din conserve și oțetul.

Condimentează cu o puțină sare și piper, apoi continuă gătirea timp de aproximativ 15 minute, amestecând din când în când.

Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le și adaugă-le în sos. Amestecă și mai lasă-le un minut pe foc. Servește cu frunzele de busuioc pe care le-ai păstrat presărate deasupra și folosește o răzătoare fină pentru parmezan, apoi presară deasupra.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult