Multe persoane se confruntă cu kilogramele în plus. Deși reușesc să slăbească, grăsimea de pe burtă dispare cel mai greu. Specialiștii susțin că anumite alimente pot avea efecte dăunătoare în procesul de slăbire, de aceea trebuie evitate. Iată 4 alimente pe care nu trebuie să le mai consumați dacă vreți să pierdeți câteva kilograme!
Pentru a scăpa cât mai rapid de grăsimea acumulată pe burtă, un dietetician din India vă recomandă să evitați produsele de panificație, carnea procesată, alimentele prăjite și băuturile carbogazoase.
Mai mult de jumătate dintre americani, aproximativ 53%, suferă de obezitate abdominală. Grăsimea depozitată pe burtă, cunoscută sub numele de grăsime viscerală, poate fi mult mai dăunătoare decât alte tipuri de grăsime. Această grăsime înconjoară stomacul, ficatul și intestinele și produce substanțe toxice care cresc tensiunea arterială și provoacă inflamații.
Un studiu realizat în 2020 de Universitatea din Minnesota a constatat că un consum mare de băuturi îndulcite cu zahăr s-a tradus prin depozite mai mari de grăsime în jurul organelor.
„Băuturile zaharoase favorizează depozitarea grăsimii în jurul abdomenului. Consumul ridicat de zahăr este legat de creșterea grăsimii viscerale, care este asociată cu tulburările metabolice”, susține doctorul Mrinal Pandit.
Citește și: Cum să slăbești bând cafea. Câte cești trebuie să bei în fiecare zi
„Atunci când consumăm prea mult zahăr, excesul este transformat în grăsime și depozitat. Acest țesut adipos situat în jurul inimii și în abdomen eliberează în organism substanțe chimice care pot fi dăunătoare pentru sănătate. Rezultatele noastre susțin limitarea consumului de zahăr adăugat”, a mai completat și autorul studiului, So Yun Yi. Carbohidrații includ și pâinea albă, orezul alb, pastele albe, biscuiții, pizza, produsele de patiserie și gustările ultraprocesate, cum ar fi chipsurile și bomboanele din comerț.
Young a remarcat că alimentele prăjite se transformă, de asemenea, în zahăr și se depozitează sub formă de grăsime viscerală. Carnea procesată, cum ar fi crenvurștii, cârnații, șunca, jambonul și salamul, se află și ea pe lista alimentelor de evitat, scrie nypost.com. Dieteticianul britanic Lucy Jones recomandă să vă umpleți coșul de cumpărături cu cereale integrale.
Cercetările care fac parte din Studiul Framingham Heart Study, o analiză pe termen lung a factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare, au descoperit că volumul țesutului adipos visceral a fost cu 10,1% mai mic la adulții de vârstă mijlocie care au consumat aproximativ trei sau mai multe porții de cereale integrale, în comparație cu cei care nu au consumat deloc.
Alimentele din cereale integrale folosite în acel studiu au fost orezul brun, cerealele integrale reci pentru micul dejun, fulgii de ovăz, pâinea neagră, orezul brun, bulgărașul, kasha, cușcușul, popcornul, tărâțele și germenii de grâu.
Sursa foto: Shutterstock