Ușor și rapid de făcut, lucrul grozav despre aceste turte este că nu ai nevoie de echipament sofisticat, iar aluatul nu necesită timp de odihnă înainte de gătire. Când vine vorba de topping-uri, folosește-ți imaginația, pentru că poți pune pe ele absolut orice.
Toarnă făina într-un castron, fă o adâncitură în mijloc, apoi adaugă iaurtul. Folosește-ți mâinile curate pentru a amesteca până când obții un aluat.
Spală-ți și usucă-ți mâinile, apoi presară puțină făină pe suprafața de lucru și pe mâini. Împarte aluatul în 2 bucăți egale. Întinde aluatul cu mâinile sau rulează-l cu un sucitor până la aproximativ ½ cm grosime.
Pune o tigaie mare antiaderentă pe foc mediu-mare. Odată ce tigaia este fierbinte, adaugă cu grijă aluatul în tigaia uscată și gătește-l timp de 2 sau 3 minute, sau până când devine aurie și se umflă. Folosește clești pentru a întoarce lipiile și gătește-le pe ambele părți.
Scoate lipiile din tigaie și întinde unt deasupra, cu spatele unei linguri, până se topește. Poți să mănânci lipiile simple, cu miere sau gem, le poți servi cu ouă sau cu un curry. Poți face orice cu ele!
Sursă foto: Shutterstock