Această rețetă hrănitoare de mere coapte umplute este o excelentă sursă de fibre și poate fi pregătită în 30 de minute!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și pulverizează ulei într-o tavă termorezistentă. Scoate cotorul merelor și așază-le în tavă. Într-un castron, combină ovăzul, nucile și condimentele. Adaugă untul topit și siropul de arțar. Amestecă bine.
Împarte amestecul de ovăz în mod egal în centrul merelor, apăsând umplutura cu o lingură. Toană apa în tavă. Acoperă merele cu folie de aluminiu și lasă-le să se coacă timp de aproximativ 30 de minute, având grijă să le stropești cu apă la fiecare 5-10 minute. Scoate folia de aluminiu și lasă-le să mai stea în cuptor încă 5 minute. Merele vor fi fragede când sunt gătite.
Sugestie de servire: cu iaurt natural gras sau cu iaurt grecesc.
Sursă foto: Shutterstock