Ce este chimioterapia preventivă pe care o urmează Kate Middleton. Prințesa de Wales a fost diagnosticată cu cancer la 42 de ani

Soția lui William a fost diagnosticată cu cancer.
  • Publicat:

Kate Middleton, partenera de viață a Prințului William, a dezvăluit că suferă de cancer. Analizele efectuate după operația abdominală efectuată în ianuarie a scos la iveală faptul că suferă de această boală. Medicii i-au recomandat Prințesei de Wales să facă chimioterapie preventivă. Ce presupune, de fapt, acest tratament?

Kate Middleton are cancer

Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, a fost diagnosticată cu o formă de cancer, dar nu a detaliat tipul sau stadiul bolii. Ea a precizat doar că face chimioterapie preventivă. În luna ianuarie 2024 când a suferit intervenția chirurgicală, medicii i-au spus că nu are cancer, însă ulterior s-a descoperit că era, de fapt, cancer.

A început chimioterapia preventivă

Specialiștii mărturisesc că chimioterapia preventivă este administrată înainte sau după un tratament primar, cum ar fi o intervenție chirurgicală, pentru a reduce șansele de reapariție sau de răspândire a cancerului. În plus, tratamentele preventive administrate se numesc terapie adjuvantă.

Chimioterapia adjuvantă poate ajuta la curățarea celulelor canceroase rămase, dar eficienţa sa variază în funcție de tipul de cancer, de mărimea și localizarea cancerului, conform declarațiilor făcute de Bob Phillips pentru Reuters, oncolog pediatru la Universitatea din York.

Citește și: Kate Middleton are cancer. Cum a aflat Prințesa de Wales că suferă de această boală cruntă: „Un șoc uriaș”

Cât durează tratamentul

Oncologii susțin că că fiecare formă de cancer, în funcţie de organul afectat şi de alte caracteristici, necesită un plan de tratament adecvat, precum perfuzii intravenoase, pastile sau radiații. Tratamentul poate dura chiar și un an.

„Există un număr foarte mare de medicamente și combinații de chimioterapie, rezultând multe regimuri diferite, chiar și pentru un singur tip de cancer”, a declarat Dr. Mangesh Thorat, de la Homerton University Hospital.

În mod obișnuit, „pacienții primesc între patru și șase cicluri, fiecare dintre acestea durând 21 de zile și constând într-o zi sau câteva zile de chimioterapie, apoi o pauză pentru ca organismul să se refacă după acest tratament agresiv. În alte cazuri, chimioterapia este administrată zilnic sau la fiecare două sau patru săptămâni”, a mai precizat el.

Vârsta pacientului contează enorm

De asemenea, pacienții mai tineri au o stare de sănătate mai bună atunci când sunt diagnosticați și, prin urmare, au mai multe șanse să reziste la dozele optime de medicamente de chimioterapie.

„Vedem din ce în ce mai multe persoane de 40 de ani cu cancer. Persoanele tinere tolerează mai bine doze mai mari de chimioterapie și astfel pot fi administrate regimuri mai puternice care au mai multe șanse să ucidă orice celule rămase”, a adăugat prof. Andrew Beggs.

Sursa foto: Profimedia

Urmărește CSID.ro pe Google News