Ouăle în dietă sunt extrem de sănătoase. Să ne gândim în felul următor: un ou mare conține 6 grame de proteină, iar proteina este un macronutrient esențial ca organismul să funcționeze corespunzător. Sunt multe moduri în care poți pregăti ouăle, în special ouăle poșate, dar această metodă cu siguranță este câștigătoare pentru că n-ai cum să dai greș, ba chiar ies la fel de fiecare dată și rămân chiar intacte. Secretul gospodinelor pentru ouă poșate perfecte este un strop de oțet alb, care oferă un plus de aciditate. Astfel, albușul se așază mai repede și te poți bucura de aceste ouă poșate perfecte la micul dejun în rețete precum Ouă Benedict sau toast cu avocado și ouă poșate.
Ai nevoie de patru ouă mari și 60ml de oțet alb distilat.
Mod de preparare
Sparge fiecare ou într-un bol micuț și pune o oală cu apă la fiert, până dă în clocot. Adaugă oțetul și lasă apa la foc mic. Se ia fiecare bol care conține câte un ou și se adaugă oul în apa fiartă, cât mai aproape de suprafața apei.
Se lasă la fiert timp de 4-5 minute dacă vrei ca ouăle poșate să iasă moi, iar dacă le vrei mai tari se lasă timp de 8 minute. Folosește o paletă pentru spumă și se transferă ouăle pe un prosop curat pentru a îndepărta apa în exces.
Valori nutriționale per porție:
Foto: shutterstock