În general, persoanele care își doresc să slăbească mai rapid încearcă să mănânce cât mai puțin. Din păcate, acest obicei nu este deloc sănătos și poate face mult rău organismului.
Este absolut firesc să te simți uneori apatic sau fără chef de viață, pentru că nu avem întotdeauna zile foarte bune, însă dacă te confrunți constant cu următoarele semne, trebuie să începi să mănânci mai mult și să ai o dietă echilibrată.
Când nu mănânci suficiente calorii, este posibil să te simți apatic și fără energie. Lipsa energiei cauzată de înfometare te obosește atât fizic, cât și psihic, și îți poate cauza mari probleme.
Amețeală poate indică faptul că nu te-ai hrănit corespunzător în ultima perioadă. Dacă ai amețeli bruște și nu numai atunci când te ridici de jos, s-ar putea să fii anemic. Acest lucru înseamnă că nu ai consumat suficiente minerale, vitamine și nutrienți.
Părul poate să cadă din foarte multe motive, este adevărat. Însă dacă nu observi nicio schimbare în acest sens, deși ai încercat diverse tratamente, și te confrunți și cu celelalte semne amintite în acest articol, s-ar putea ca lipsa hranei să fie cauza.
Lipsa mâncării poate să se manifeste și la nivel emoțional. Mai exact, te vei simți iritat și mai morocănos decât de obicei.
A fi foame este unul dintre semnele cele mai evidente de a nu mânca suficientă mâncare. La oameni, restricția calorică poate provoca foame și pofte de mâncare atât la persoanele cu greutate normală, cât și la persoanele supraponderale.
Mâncarea insuficientă poate interfera cu capacitatea femeii de a rămâne însărcinată sau de a menține o sarcina. Când aportul caloric sau procentul de grăsime corporală scade prea mult, semnalele pot deveni afectate, ceea ce duce la modificări ale cantității de hormoni eliberați.
Să te simți că și cum ți-ar fi prea foame pentru a adormi sau să te trezești flămând sunt semne majore că nu primești suficient de mâncat.
Dacă simți în mod constant frig, cauza ar putea fi faptul că nu mănânci suficientă mâncare. În general, cu cât reduci mai mult caloriile, cu atât este mai probabil să te simți mai rece.
Mișcările intestinale rare pot fi și acestea legate de aportul inadecvat de calorii. Dacă ai probleme cu regularitatea, este esențial să te uiți la cantitatea de alimente pe care o consumi și să evaluezi dacă primești suficient.
Deși dieta poate duce la starea de spirit, anxietatea totală poate apărea din cauza aportului foarte scăzut de calorii.
Pentru a minimiza anxietatea, asigură-te că consumi suficiente calorii și ai o dietă sănătoasă: consumă pește gras în special (Omega3), poate ajuta la reducerea anxietății.
Citește și: Vitamina A împotriva malnutriției
FOTO: Shutterstock / SURSA: HealthLine