Ceaiul de păpădie reprezintă unul dintre tratamentele naturale folosite pentru a trata numeroase afecțiuni ale organismului. Studiile au arătat că florile de păpădie din ceai ajută la eliminarea toxinelor din corp, la detoxifierea ficatului și îmbunătățește capacitatea de concentrare. Ceaiul de păpădie se prepară simplu și rapid!
Ceaiul de păpădie are numeroase beneficii asupra organismului uman, fiind unul dintre cele mai puternice tratamente naturale. Pentru cei care nu știu, păpădia este o plantă cu flori galbene și frunze lungi, care apare la începutul sezonului cald. Această plantă a fost folosită din cele mai vechi timpuri, fiind bogată în vitamine și minerale.
Ceaiul de păpădie se face din 250 ml de apă fierbinte/clocotită, la care se adaugă 10 grame de frunze uscate de păpădie și se lasă la infuzat pentru 10-15 minute. Ulterior, ceaiul se strecoară și se consumă simplu sau cu miere.
Citește și: 5 beneficii surprinzătoare ale ceaiului de mentă confirmate de studii
Ceaiul de păpădie are numeroase beneficii pentru organism. Iată care sunt cele mai importante:
Ceaiul de păpădie contribuie la eliminarea deșeurilor din organism, ajutând ficatul și rinichii să funcționeze la cote maxime. Alături de sport și de o alimentație sănătoasă, ceaiul de păpădie poate favoriza pierderea în greutate. O cană de ceai de păpădie pe zi ajută la eliminarea kilogramelor în plus.
Această infuzie acționează ca un antiseptic și antiinflamator, ajutând la ameliorarea unor probleme de la nivelul pielii, precum acneea ușoară, puncte negre, iritații sau eczeme.
O cană de ceai de păpădie poate fi de folos în constipație, indigestie sau toxiinfecție alimentară. Sub formă de ceai, păpădia reglează tranzitul intestinal și reface echilibrul la nivelul sistemului digestiv. Ceaiul de păpădie are capacitatea de a reduce colesterolul rău din sânge, conform studiilor.
Pe de altă parte, ceaiul de păpădie trebuie să fie consumat în cantități moderate. El poate interacționa cu anumite medicamente, precum diureticele, antibioticele, anticoagulantele sau medicamentele pentru diabet, fiind necesar să consultați medicul curant.
În plus, ceaiul de păpădie nu este recomandat în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor alergice la cicoare, coada-șoricelului etc., persoanelor cu istoric de calculi biliari sau alte afecțiuni ale vezicii biliare.
Sursa foto: Shutterstock