Cartofii prăjiți sunt nelipsiți de pe mesele românilor, iar fiecare gospodină are metoda sa de a-i prepara. Cu toate acestea, există un truc simplu, dar extrem de eficient, care ne ajută să transformăm o porție de cartofi prăjiți într-un adevărat deliciu.
Trucul ingenios are la bază un aliment pe care fiecare gospodină îl are în bucătărie. Este vorba de oțet, care ajută cartofii să aibă o savoare aparte. Atenție! Oțetul trebuie folosit la începutul pregătirii cartofilor pentru prăjit, pentru a nu le schimba gustul.
Se taie cartofii fâșii, se înmoaie în apă, se adaugă puțină sare și una sau două linguri de oțet. Acest amestec se lasă la macerat pentru 10 minute, timp în care cartofii elimină amidonul pe care îl conțin.
Ulterior, se usucă foarte bine cartofii cu ajutorul unui prosop absorbant și se prăjesc pentru câteva minute, fără a fi încă gătiți complet. Următorul pas este să îi scoateți din tigaie, să îi lăsați să se răcească pe un nou prosop absorbant, după care continuați prăjirea acestora, până când capătă o crustă aurie.
Astfel, cartofii prăjiți devin crocanți și gustoși. La final se adaugă sare, după preferințe.
Poftă bună!
Sursă articol – https://ziarulromanesc.de/consumatori/truc-simplu-pentru-cartofi-prajiti-crocanti/
Sursă foto – Kritchai7752 / Shutterstock