Valter Longo, expert în longevitate, a dezvăluit dieta pe care o consideră ideală pentru o viață cât lungă și sănătoasă. Iată care sunt alimentele care trebuie evitate cu orice preț!
În anul 1989, Valter Longo a început să cerceteze detaliile care sunt importante pentru a ajunge la vârsta de 100 de ani, poate și chiar mai mult. În prezent, el este directorul Laboratorului de longevitate și cancer din cadrul Institutului IFOM de oncologie moleculară din Milano, Italia.
Una dintre cele mai importante concluzii ale lui Longo din studiile sale este că ‘dieta este, de departe, cea mai importantă’, pentru a trăi cât mai mult.
„Recomand ceea ce eu numesc dieta de longevitate, care ia câte puțin din alte diete. Atât din dieta Okinawa, cât și dieta mediteraneană”, a declarat Longo pentru CNBC.
De ce să țineți cont în dietă:
În ceea ce privește persoanele cu vârsta între 20 și 70 de ani, expertul recomandă o dietă „fără carne roșie, carne albă, poate două, trei ouă pe săptămână, cel mult, foarte puțină brânză și foarte puține produse de origine animală”.
Expertul sugerează să evităm câteva alimente, pe care le numește ”cei cinci P problematici”:
„Cred că sunt ingrediente foarte bune, dar devin problematice pentru că oamenii mănâncă pur și simplu cantități foarte mari, iar acestea se transformă în zahăr foarte repede, aproape la fel de repede ca zahărul pur”, spune el.
De altfel, și i postul intermitent este benefic pentru o viață cât mai sănătoasă.
„Am recomandat 12 ore de post zilnic. Să presupunem că mănânci între orele 8:00 și 20:00. Sau 7:00 și 19:00. Aceste ore reprezintă un ajutor în implementarea unei diete care imita postul timp de cinci zile la rând.”, a mai completat acesta.
Sursa foto: Shutterstock