Supă cremă de praz: rețeta irezistibilă chiar și pentru cei mai mofturoși

  • Publicat:
Supă cremă de praz: rețeta irezistibilă chiar și pentru cei mai mofturoși

Supă cremă de praz: rețeta care garantat îi va cuceri până și pe cei mai mofturoși. Du supa de praz și cartofi la un alt nivel, adăugând varză kale, care,  împreună cu prazul, reprezintă o sursă excelentă de B6, ce acționează la nivelul celulelor și contribuie la transformarea alimentelor în energie.

Ingrediente supă cremă de praz

  • 400 g praz
  • 300 g cartofi
  • 200 g kale
  • 1,5 litri supă de legume sau de pui
  • ½ legătură de mentă proaspătă (15g)
  • ½ legătură de pătrunjel proaspăt (15g)
  • 40 g brânză Parmezan
  • 25 g migdale întregi
  • 1 lingură de oțet alb de vin
  • ulei de măsline extra virgin
  • 4 felii mici de pâine integrală, (35g fiecare)

Cum se prepară

Curăță și spală prazul, apoi taie-l și pune într-o cratiță mare pe foc mediu, cu 2 linguri de ulei de măsline.

Călește timp de 10 minute, amestecând în mod regulat, în timp ce speli și tai cartofii, pe care apoi adaugă-i în cratiță.

Toarnă supa și fierbe la foc mare timp de 15 minute. Spală frunzele de varză kale și adaugă-le în cratiță pentru ultimele 5 minute și acoperă cu un capac.

Între timp, toacă fin menta și pătrunjelul. Rade fin peste ele parmezanul, adaugă migdale întregi, câte 1 lingură de oțet alb de vin și ulei de măsline extra virgin, apoi amestecă-le împreună. Prăjește pâinea, apoi împarte amestecul de ierburi deasupra.

Toarnă cu grijă conținutul cratiței într-un blender. Mixează până devine o cremă super fină.

Condimentează supa cu sare și piper după gust. Pune în boluri și servește cu delicioasa pâine prăjită cu ierburi alături. 

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult