Supă cremă de praz: rețeta care garantat îi va cuceri până și pe cei mai mofturoși. Du supa de praz și cartofi la un alt nivel, adăugând varză kale, care, împreună cu prazul, reprezintă o sursă excelentă de B6, ce acționează la nivelul celulelor și contribuie la transformarea alimentelor în energie.
Curăță și spală prazul, apoi taie-l și pune într-o cratiță mare pe foc mediu, cu 2 linguri de ulei de măsline.
Călește timp de 10 minute, amestecând în mod regulat, în timp ce speli și tai cartofii, pe care apoi adaugă-i în cratiță.
Toarnă supa și fierbe la foc mare timp de 15 minute. Spală frunzele de varză kale și adaugă-le în cratiță pentru ultimele 5 minute și acoperă cu un capac.
Între timp, toacă fin menta și pătrunjelul. Rade fin peste ele parmezanul, adaugă migdale întregi, câte 1 lingură de oțet alb de vin și ulei de măsline extra virgin, apoi amestecă-le împreună. Prăjește pâinea, apoi împarte amestecul de ierburi deasupra.
Toarnă cu grijă conținutul cratiței într-un blender. Mixează până devine o cremă super fină.
Condimentează supa cu sare și piper după gust. Pune în boluri și servește cu delicioasa pâine prăjită cu ierburi alături.
Sursă foto: Shutterstock