Supă minestrone: gustoasă și nutritivă este minunată pentru a folosi ce ai prin frigider. Este extrem de ușor de adaptat în funcție de legumele pe care le ai în casă – sărbătorește anotimpurile, dar folosește și ce este mai bun din congelator și din cămară și, mai ales, lasă rețeta să fie flexibilă pentru tine.
Curăță și toacă fin usturoiul și ceapa. Pune o cratiță mare și joasă pe foc mediu-mare cu o lingură de ulei de măsline.
Adaugă usturoiul și frunzele de dafin, apoi ceapa.
Taie morcovii și țelina în cuburi aproximativ de 1 cm, adăugându-le în cratiță treptat. Toacă fin verdețurile și adaugă-le își pe ele. Gătește timp de 10 până la 15 minute, amestecând regulat, sau până se înmoaie și se caramelizează.
Fărâmițează cubul de supă, toarnă roșiile din cutie, sfărâmându-le cu lingura, apoi adaugă o cutie de apă. Toarnă fasolea, cu tot cu zeama din conservă, apoi adaugă un praf de sare și piper negru.
Adaugă 600ml de apă clocotită, apoi pastele. Acoperă și lăsă să fiarbă în clocot timp de 10 până la 15 minute sau până când pastele sunt gătite și supa s-a îngroșat.
Asezonează supa perfect, apoi servește-o cu puțină brânză Parmezan rasă și un strop de ulei de măsline extra virgin.
Sursă foto: Shutterstock
Sursă: jamieoliver.com