Suntem în perioada postului, iar cei care aleg să nu se abată de la regulile acestei perioade se țin departe de lactate, alemente ce conțin carne sau ouă. Din fericire. în perioada primăverii găsim numeroase variante sănătoase, iar piețele abundă de legume proaspete și fructe. Dacă, totuși, ne dorim să pregătim un preparat mai special, așa cum este un desert delicios, venim cu o idee delicioasă. Checul de post este o variantă excelentă, pe cât de simplu de preparat, pe atât de delicios.
Pentru rețeta de chec de post avem nevoie de următoarele ingrediente:
Primul pas este amestecarea ingredientelor uscate. Într-un vas încăpător se combină făina cu zahărul, bicarbonatul de sodiu și sarea. Peste acest amestec se toarnă apa minerală, uleiul de floarea soarelui, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.
Toată compoziția se amestecă foarte bine, până când devine omogenă. Se ia o tavă de copt dreptunghiulară și se toarnă compoziția.
Pasul final este introducerea tăvii în cuptorul aragazului, preîncălzit anterior. Checul de post se coace la 180 de grade, timp de 40-50 de minute sau până când testul cu scobitoarea ne arată că este gata compoziția.
Poftă bună!
Sursă foto – Anastasia Izofatova / Shutterstock