3 reguli pentru ca tenul tău să arate mai tânăr după 40 de ani

Dacă ai trecut de 40 de ani, vârsta nu trebuie să se vadă pe pielea ta. Iată ce poți să faci
  • Publicat:
3 reguli pentru ca tenul tău să arate mai tânăr după 40 de ani

Chiar dacă ai trecut de 40 de ani, este posibil să întorci ceasul pentru pielea ta și să ștergi semnele de deteriorare: știința confirmă că poți avea un ten tânăr.

Iată 3 reguli pe care, dacă le respecți, vei avea un ten care pare tânăr și la multă vreme după ce ai trecut de 40 de ani. 

Regula nr. 1: Folosește un demachiant care transformă pielea într-un burete pentru produsele anti-îmbătrânire

Dacă îți cumperi orice demachiant care este la reduceri sau promite nenumărate beneficii pe etichetă, nu ai făcut cel mai bun lucru pentru pielea ta. Mai întâi, spun dermatologii, ar trebui să alegi unul conceput special pentru tipul tău de piele (această regulă se aplică aproape tuturor produselor de îngrijire a feței).

Pielea care tinde să devină uscată? Dacă vrei să ai un ten tânăr, alege un demachiant hidratant. Normală sau mixtă? Caută un produs spumant, care poate ajuta la îndepărtarea excesului de ulei de la suprafața pielii.

Indiferent de tipul de piele pe care-l ai, atâta timp cât nu este super sensibilă, alege un produs de curățare care conține acizi alfa hidroxilici sau AHA. De ce? AHA în acest tip de produse eliberează ușor celulele moarte în mod natural, slăbind legăturile intercelulare.

Și dacă folosești un cleanser exfoliant, nu este nevoie să investești într-un scrub sau produs exfoliant separat – de fapt, folosirea lor împreună poate irita pielea. Acizii alfa hidroxilici se găsesc în mod natural în lapte și zaharuri de fructe, așa că fii atentă la acidul lactic, acidul glicolic sau acidul citric pe etichete.

Regula nr. 2: Serurile pentru față sunt ca lenjeria intimă: purtarea stratului interior potrivit poate transforma felul în care arăți în exterior

Dacă nu folosești un ser acum, ar trebui să o faci: majoritatea conțin ingrediente eficiente anti-îmbătrânire, care nu sunt întotdeauna prezente în creme hidratante sau uleiuri pentru față. Dar la fel cum faci cu lenjeria intimă, vei dori să porți ceva diferit pe timp de zi față de ce porți noaptea.

Dimineața, aplică un ser care conține antioxidanți precum resveratrolul și vitaminele C și E. Acești agenți puternici acționează ca niște adevărate „stingătoarele de incendii” pentru piele, pentru că reduc inflamația cauzată de radicalii liberi.

Seara, evită serurile care conțin doar antioxidanți și optează pentru un ser cu retinol, un derivat puternic al vitaminei A. Acesta ajută la repararea pielii prin accelerarea reînnoirii celulare, prevenirea descompunerii colagenului și stimularea dezvoltării de noi proteine care contribuie la fermitate ale pielii.

Când acidul retinoic este aplicat în mod regulat, aspectul pielii se îmbunătățește dramatic în decursul anilor, oferind un rezultat asemănător cu cel obținut cu laserul, dar fără riscuri.

Retinolul poate deveni mai puțin eficient când este expus la soare, deci asigură-te că-l aplici doar noaptea. Dacă nu ai folosit niciodată un produs cu retinol înainte, aplică serul o dată la două nopți în prima lună pentru a reduce posibilitatea iritației pielii. 

Regula nr. 3: Fundația pentru o piele mai tânără este o cremă hidratantă multivalentă

Folosirea cremei cu factor de protecție solară în fiecare zi este cel mai important lucru pe care îl poți face acum pentru o piele mai tânără. În timp ce SPF-ul nu va anula deteriorarea cauzată de soare pe care pielea ta a suferit-o deja, este cea mai bună modalitate de a preveni apariția mai multor semne de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine, petele pigmentare și decolorarea.

Cu siguranță, nu există nicio regulă care să spună că trebuie să folosești o cremă hidratantă de zi cu SPF, dar făcând-o vei scurta rutina de dimineață și va fi mai puțin probabil să omiți aplicarea cremei de protecție solară.

Caută un produs cu spectru larg, ceea ce înseamnă că oferă protecție atât pentru razele UVA, cât și pentru cele UVB, în măsura specificată de Factorul de Protecție Solară.

Dar nu te lăsa păcălită de numerele mai mari – SPF 30 oferă doar un mic beneficiu suplimentar față de SPF 15. Pentru beneficii optime, alege o cremă hidratantă cu SPF care include și tehnologie de reparare pentru a proteja pielea de deteriorarea cauzată de infraroșu și lumină vizibilă.

Și pentru că nu ai de ce să te dai cu un produs cu SPF pe timp de noapte, investește într-o cremă de noapte de utilizat înainte de culcare. Dacă pielea ta este încă prea uscată, alege o cremă hidratantă cu peptide care pot ajuta la stimularea creșterii nivelului de colagen, ceea ce, la rândul său, te va ajuta să ai o piele mai netedă.

Preferi senzația dată de un ulei facial? Optează pentru unul cu ulei de argan, care este bogat în vitamina E, acizi grași și excelent pentru a ajuta la repararea pielii deteriorate. Indiferent de crema hidratantă pe care o alegi, nu o aplica pe pielea delicată de sub ochi. Pentru a trata această zonă sensibilă, folosește o cremă de ochi cu peptide, care repară colagenul.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Acidul malic pentru un ten cu aspect cât mai tânăr

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult