Buddha bowls. 10 combinații rapide care îți asigură mese sănătoase și pline de gust

  • Publicat:
Buddha bowls. 10 combinații rapide care îți asigură mese sănătoase și pline de gust

Un Buddha bowl nu înseamnă neaparat ce se vede în unele postări virale pe rețelele sociale, cu precădere somon, quinoa, kale, avocado. Pot fi combinații libere de alimente așezate într-un bol. Iată 10 idei rapide și pline de gust!

1. Bowl vegetarian cu quinoa, avocado, năut și telemea

  • năut crocant, fiert și apoi trecut rapid prin cuptor, cu ulei și condimente (piper, paprika, turmeric)
  • varză roșie crudă tăiată fin, cu sare, piper, suc de lămâie
  • avocado câteva felii
  • castravete cuburi sau felii
  • roșie cuburi sau felii
  • telemea cuburi (tofu pentru vegani)
  • fistic măcinat
  • ulei de măsline simplu ca dressing

2. Bowl cu pui, orez negru, grapefruit, ruccola

  • orez negru fiert și răcit, cu sare, piper, ulei
  • mazăre fiartă la vapori, crudă sau congelată
  • morcovi felii subțiri, cu sare și suc de lămâie
  • piept de pui picant, cuburi sotate în tigaie cu paprika iute
  • grapefruit tăiat felii
  • ruccola
  • semințe de dovleac
  • ulei de măsline

3. Bowl vegan cu hrișcă, linte, ciuperci, dovleac

  • hrișcă boabe, fierte, scurse, cu sare, piper, ulei, eventual un strop de usturoi (după gust)
  • ciuperci sotate cu puțin ulei și pătrunjel verde la final, sare și piper
  • piure de linte, linte fiartă cu o frunză de dafin și sare, apoi pasată la mixer, cu puțin ulei
  • dovleac la cuptor
  • frunze de spanac
  • semințe de susan
  • frunze de mentă
  • ulei de dovleac sau de nuci

4. Bowl cu orz, fasole, ardei, ton

  • orz fiert, scurs, cu sare, piper, ulei, pătrunjel, oregano tăiate mărunt și adăugate
  • fasole albă gigant sau oricare alta, fiartă, scursă, cu sare, piper, ulei, oțet balsamic sau de mere
  • ardei dulce acrișor din conservă sau sotat cu ulei, sare, puțin oțet și puțin zahăr sau miere
  • ton la conservă
  • castravete felii
  • sfeclă roșie fiartă, cuburi cu oțet balsamic
  • boabe de porumb
  • semințe de floarea soarelui
  • ulei de măsline/cocos

5. Bowl cu somon, mei, fenicul, fasole verde

  • mei fiert, răcit, scurs, cu sare, piper, ulei, mărar verde tocat mărunt și adăugat
  • somon cuburi pe grill sau la cuptor
  • fasole verde fiartă la vapori sau sotată, crudă sau congelată
  • fenicul crud tăiat felii subțiri, cu sare, ulei, lămâie
  • morcov ras cu sare, ulei, lămâie
  • fistic măcinat sau nuci
  • mărar
  • ulei de măsline
  • suc de lămâie

6. Bowl vegan cu ovăz, rodie, tofu, migdale

  • ovăz fiert, scurs, cu ulei, sare, piper, mentă
  • rodie desfăcută, boabe
  • dovleac copt
  • ridichi de iarnă felii, subțiri cu sare și lămâie
  • sfeclă roșie fiartă, felii, cu oțet balsamic, ulei, sare, piper
  • tofu
  • migdale lamele
  • mentă
  • ulei de măsline
  • suc de portocală

7. Bowl vegetarian din cuș cuș, broccoli, cartofi, vinete

  • cuș cuș fiert, cu sare și piper
  • broccoli fiert la vapori
  • cartof cuburi copți la cuptor
  • roșii felii subțiri (presărate anterior cu sare și ținute să se scurgă)
  • vinete felii pe grill
  • feta cuburi
  • semințe de floarea soarelui
  • dressing din iaurt
  • un strop de usturoi sau frunze verzi, busuioc

8. Bowl cu creveți, orez, dovlecei, ardei

  • orez basmati, fiert, scurs, cu sare, piper, ulei, un strop de lămâie, coajă și suc
  • creveți sotați rapid în ulei, cu sare, piper
  • boabe de mazăre sotate sau fierte la vapori, crude sau congelate
  • dovlecei felii subțiri pe grill sau sotați
  • ardei pe grill, sotați sau la cuptor
  • mentă
  • dressing cu ulei de măsline și suc de lămâie

9. Bowl cu farro, parmezan, țelină, nuci, smochine

  • farro (spelta) sau arpacaș fiert, scurs, cu sare, piper, ulei
  • parmezan felii foarte subțiri, sunt suficiente 4 cuburi, adică sub 50 g
  • morcov ras, cu sare, ulei, suc de lămâie
  • țelină rădăcină rasă, cu sare, ulei, suc de lămâie
  • mere felii subțiri sau cuburi
  • smochine uscate sau proaspete
  • nuci măcinate

10. Bowl cu paste risoni, ceapă caramelizată, radicchio, brie

  • paste risoni cu sos de soia, piper, paprika dulce
  • ceapă caramelizată, sotată cu ulei, sare, zahăr, oțet
  • radicchio frunze tăiate julienne
  • portocală cuburi
  • prune uscate
  • brânză brie cuburi
  • dressing cu ulei, oțet balsamic, miere, coajă de portocală

Citește și: Desiree Halasesh, instructor de yoga in Bali – cum să faci un Buddha Bowl vegan

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”