Penne arrabbiata cu vinete: o rețetă pe care o poți face și în post, extrem de savuroasă, dar și ușor de preparat.
Pentru a face un ulei de chilli rapid, taie în jumătate și îndepărtează semințele ardeilor. Umple un borcan curat rezistent la căldură cu ulei de măsline, apoi toarnă-l într-o tigaie antiaderentă la foc mediu-scăzut și adaugă ardeii pentru a-i confia.
Între timp, pune la fiert într-o cratiță apă sărată pentru paste. Taie vinetele pe lungime și opărește-le în apă, acoperite, timp de 5 minute, apoi scoate-le, lăsând apa să fiarbă.
Scoate cu grijă ardeii moi din borcan, apoi toarnă uleiul, lăsând 2 linguri în tigaie.
Taie vinetele în bucăți de 3 cm, adaugă-le în tigaie cu un praf de sare de mare și piper negru, apoi crește temperatura la foc mare, amestecând regulat.
Gătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj în timp ce cureți și feliezi usturoiul fin, apoi prăjește-l cu vinetele timp de 2 minute.
CITEȘTE ȘI: Penne cu sos de broccoli şi muguri de pin
Toarnă roșiile, sfărâmându-le cu o lingură de lemn, și jumătate dintr-o conservă de apă.
Adaugă câți ardei îți dorești în sos și lasă să fiarbă până când pastele sunt gata, apoi gustă și condimentează.
Scurge pastele de apă apoi amestecă-le cu sosul, lăsându-le pe foc încă două minute.
Sursă foto: Shutterstock
Sursă: jamieoliver.com