Dieta cu struguri face parte din gama curelor depurative și are ca scop eliminarea toxinelor și, desigur, slăbirea în greutate.
Baza acestei diete o formează strugurii, consumați în cantitatea dorită, timp de o săptămână. În general, se consumă între 2 și 4 kg pe zi. Dieta poate fi repetată la fiecare 4 sau 5 luni.
La cele trei mese principale ale zilei (al căror interval poate fi restrâns între jumătatea dimineții și cea a amiezii), se mănânca struguri.
De asemenea, de câteva ori pe zi, se poate consuma câte o porție de supă de verdețuri/legume, fără sare. De asemenea, puteti bea infuzie de plante, în cantitatea dorită.
“Este potrivită mai ales pentru persoanele cu gusturi culinare vegetariene sau cu probleme de retenție a lichidelor. Endocrinologii mai conservatori le pot găsi neadecvate, în timp ce unii medici homeopți le recomandă ca semiajunari”, spune Dr. Gheorghe Soare, medic primar endrocrinologie.
Mai mult, strugurii pot fi integrați și în smoothie-uri delicioase, indiferent de soiul acestora.
Citește și: Sucul de struguri, indicat în curele de slăbire
Dieta cu struguri are un beneficiu extraordinar: detoxifierea organismului. Strugurii sunt o sursă excelentă de vitamine: vit. A, B1, B2, acid folic, C, E şi K, dar şi minerale precum calciu, fier, mangan, zinc, cupru și antioxidanţi.
De asemenea, strugurii au un conținut ridicat de apă, așadar aceștia îți asigură o bună hidratare a organismului, în timp ce zaharurile din compoziţia strugurilor îţi potolesc rapid senzaţia de foame.
Atenție, dieta cu struguri nu este indicată pentru persoanele care suferă de diabet, hipertensiune arterială în stadiu avansat, probleme renale grave, retenţie de apă în ţesuturi, colită de fermentaţie şi diaree cronică.
FOTO: Shutterstock | SURSA: Medical News Today