Ceaiul din această plantă are numeroase beneficii asupra sănătății oculare

  • Publicat:
Ceaiul din această plantă are numeroase beneficii asupra sănătății oculare

Sănătatea oculară este esențială pentru calitatea vieții și pentru buna funcționare a sarcinilor zilnic. Ceaiul de cimbru, căci despre el vom vorbi azi, asigură o îngrijire adecvată a ochilor și poate preveni afecțiuni și probleme ce pot afecta vederea și confortul în general.

Ce nutrienți conține cimbrul?

Cimbrul este bogat în vitamina C, vitamina A și vitaminele B. 100 de grame de frunze de cimbru proaspăt oferă 160 de miligrame de vitamina C. O porție de 1 linguriță oferă 1,28 miligrame de vitamina C. Cimbrul mai conține și mangan, magneziu, zinc, potasiu, calciu și fier.

Ceaiul de cimbru poate aduce beneficii semnificative sănătății oculare datorită conținutului său de antioxidanți, proprietăților antiinflamatorii și capacitatății de a susține circulația sanguină în zona ochilor.

Unii specialiști recomandă compresele cu ceai de cimbru și în cazurile ușoare de conjunctivită, iritații ale ochilor cauzate de substanțe chimice sau de lentile de contact. Ceaiul ar putea calma inflamația, senzația de usturime și ochii roșii.

Citeste si: Cimbrul tratează 8 afecţiuni ale sezonului rece

Cum se prepară ceaiul de cimbru?

Poți face ceai de cimbru folosind:

  1. frunze proaspete
  2. frunze uscate
  3. cimbru măcinat

Pentru a face ceai din cimbru proaspăt, adaugă câteva crenguțe de cimbru verde într-o ceașcă cu apă fierbinte și lasă la infuzat preț de 5-8 minute.

Pentru un ceai din cimbru uscat, pune o linguriță de cimbru într-o cană de 250ml cu apă fierbinte, lasă la infuzat 5 minute, apoi strecoară.

Pentru ceaiul din cimbru măcinat, adaugă o linguriță de pudră de cimbru la o cană de apă fierbinte și amestecă pentru a combina. Cimbrul măcinat necesită amestec îndelung.

Restricții și recomandări de administrare pentru ceaiul de cimbru

Femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice sau cei care urmează tratamente cu anumite produse medicamentoase trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a consuma ceai de cimbru.

De asemenea, persoanele alergice la cimbru sau la plante similare precum busuioc, oregano, salvie și lavandă pot prezenta simptome la consumul de ceai de cimbru. Acestea pot include sensibilitatea pielii dacă ating frunzele de cimbru sau greață, arsuri la stomac, vărsături sau chiar diaree dacă beau ceai de cimbru.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult