Pentru unii adulti, un diagnostic de ADHD poate aduce un sentiment de ușurare. Adulții care au avut tulburări încă din copilarie, dar care nu au fost diagnosticate, ar fi putut dezvolta sentimente negative despre ei înșiși de-a lungul anilor.
Astfel, primirea unui diagnostic le permite să înțeleagă motivele pentru problemele lor, iar tratamentul le va permite să se ocupe de problemele lor mai eficient.
Într-un raport recent, medicii din India amintesc cazul unei tinere de numai 25 de ani cu ADHD care și-a smuls părul din cap, scrie The Sun.
Ea își smulgea șuvițe de păr de până la zece ori pe zi, deoarece se simțea neliniștită, în timp ce se plimba și prin cameră. La examinare, medicii au constatat că avea zone de chelie pe cap, mai ales în zona creștetului.
Oamenii de știință cred că smulgerea cronică a părului poate proveni de la niveluri scăzute de dopamină, o substanță chimică din creier care reglează starea de spirit și motivația.
Citește și: 9 obiceiuri care pot agrava ADHD-ul la adulţi
ADHD poate fi clasificat în două tipuri de probleme comportamentale: neatenție și hiperactivitate.
In cazul adulților, hiperactivitatea este mai puțin frecventă, iar simptomele sunt mai subtile, ceea ce le face mai greu de identificat. Iată alte câteva simptome: