Tradiționalul cozonac este nelipsit de pe mesele de Paște. Multe gospodine preferă să pregătească cozonacul acasă, pentru că este mult mai gustos, dar și mai sănătos. În această perioadă, rafturile supermarketurilor din România sunt pline de cozonaci, care mai de care mai arătoși și mai apetisanți, însă românii omit să citească și etichetelor lor înainte de a-i cumpăra. Din ce e făcut, de fapt, cozonacul cu nucă din Lidl România? Veți rămâne surprinși.
Cozonacul nu lipsește de pe mesele românilor în aceste zile. Acest desert se poate pregăti și acasă, deși timpul este mult mai mare. Unii români preferă să-i cumpere din comerț, în locul celor făcuți în gospodărie. În supermarketurile din România se regăsesc o gamă variată de cozonaci.
De obicei, cozonacii tradiționali se prepară din făină tip 000, lapte dulce, zahăr, ouă, unt și umplutură după preferințe: nucă, cacao, stafide, rahat etc. În schimb, cei din comerț au cu totul alte ingrediente.
Citește și: Mesele de Paște – Cum să mâncăm pentru a nu avea probleme digestive?
Spre exemplu, cozonacii cu nucă pe care Lidl România i-a comercializat de Paște pe rafturile magazinelor conțin: 40% umplutură nucă, făina de soia, amidon din porumb, ou praf, pudra de albuș de ou, zer praf, oțet din vin, făină de orz, lapte praf, gluten din grâu, ulei de palmier, ulei de rapiță, enzime, carbonat de calciu, conservanți, coloranți, agenți de îngroșare, coajă de portocală deshidratată, antioxidant, acid ascorbic, dar și agent de tratare a făinii: cisteină.
Sursa foto: ARHIVĂ CSID