Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fetița de 4 ani care a murit după ce a consumat pește de Florii! DSVSA a făcut anunțul

  • Publicat:
Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fetița de 4 ani care a murit după ce a consumat pește de Florii! DSVSA a făcut anunțul

Răsturnare de situaţie în cazul fetiței de 4 ani care a decedat după ce a mâncat pește macrou de Florii. Ultimele analize au scos la iveală noi informații. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Călărași a făcut anunțul! De ce ar fi murit micuța Gabriela?

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fetița de 4 ani din Călărași?

Micuța Gabriela s-a simțit foarte rău și a murit subit la nici 24 de ore de la Florii, după ce a consumat pește macrou cumpărat de bunicii săi de la magazinul local din sat.Fetița a suferit de o toxiinfecție alimentară, care i-a fost fatală.

Ce indică ultimele analize

Prima dată au fost ridicate probe din magazinul de unde a fost cumpărat peștele, apoi din casa familiei din județul Călărași. DSVSA Călărași – Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a făcut publice rezultatele analizelor. La început, s-a crezut că peștele și alte alimente de la magazin conțin substanțe periculoase pentru organism, însă situația este alta! S-au descoperit bacterii din clasa Enterobacteriaceae în locuința familiei fetiței, ceea ce schimbă total ancheta.

Citește și: Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a decedat după ce a mâncat pește de Florii. Ce conținea macroul

DSVSA a dat anunțul

„Pe probele prelevate din magazinul alimentar, pește congelat și mici, pentru determinarea de agenți cauzatori de toxiinfecții alimentare E.coli, Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi, Enterobacteriaceae rezultatele sunt negative.

În ceea ce privește rezultatul pe probe prelevate de inspectorii DSVSA Călărași din alimentele preparate, găsite la domiciliu familiei în data de 29.04.2024 rezultatele sunt negative privind detecția de E.coli, Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi.

În probele prelevate la domiciliul familiei, din peștele si carnea preparate în casă, au fost identificate bacterii din clasa Enterobacteriaceae, peste limita admisă. Frecvent, se constată o creștere a Enterobacteriaceelor in cazul condițiilor improprii de manipulare și pregătire a produselor alimentare”, se arată în comunicatul dat de DSVSA Călărași.

Urmărește CSID.ro pe Google News