Durerile în gât nu sunt alarmante de obicei și le poți trata lesne și acasă. Există câteva remedii naturale cu proprietăți antiinflamatoare care pot ajută la reducerea disconfortului. Iată care sunt acestea!
5 remedii naturale pentru durerea în gât
Ceaiul cald din plante ameliorează durerea în gât persistența. Pe de altă parte, ceaiurile care nu sunt din plante (negru, verde) conțin antioxidanți care întăresc imunitatea organismului. De asemenea, pot combate infecțiile. Se poate adaugă o linguriță de miere.
Se recomandă ceaiurile de:
- mușețel
- șoc
- rădăcină de lemn dulce
- mentă
Ceaiul de mușețel
Ceaiul verde
Bogat în antioxidanți și cu proprietăți antiinflamatorii, ceaiul verde este o altă opțiune benefică pentru a reduce durerea în gât. Având în vedere că ceaiul verde conține cafeină, consumul acestuia pe parcursul zilei trebuie să fie moderat, pentru a va putea odihni.
Ceaiul de soc
Ceaiul de soc este recomandat în caz de răceală, fiind un bun antiinflamator, antioxidant și un ajutor pentru funcționarea sistemului imunitar. Socul poate calma tusea și iritația căilor respiratorii în răceală, gripa și bronșita, precum și febra, durerile de cap și durerile în gât.
Ceaiul din rădăcină de lemn dulce
Ceaiul din rădăcină de lemn dulce este unul dintre cele mai bune pentru consum când aveți dureri în gât sau tuse. Ceaiul conține compuși care pot acoperi gâtul cu un strat protector și pot ajuta la ameliorarea senzației de mâncărime și durere din gât.
Ceaiul de mentă
Asemeni multor ceaiuri din plante, ceaiul de mentă conține compuși care ajută la combaterea răcelilor și care întăresc în timp imunitatea. De pildă, pentru a vă ameliora durerea în gât, puteți bea o cană de ceai de mentă cald.
Deoarece mentolul este un relaxant muscular, ceaiul de mentă ajută la deschiderea cailor respiratorii, ameliorand congestia și implicit răcelile severe, cum ar fi bronșită.
FOTO: Shutterstock