De cele mai multe ori ne putem da seama de carnea de pui, dacă s-a stricat sau nu, după aspect, miros sau chiar textură. Dacă ai grijă cum depozitezi carnea, atunci reduci și riscul de îmbolnăvire.
Carnea de pasăre este versatilă și plină de nutrienți, fiind foarte ușor de integrat în numeroase rețete. La fel ca orice alt produs alimentar și aceasta se poate strica și, în cel mai rău caz, te poți îmbolnăvi de la ea. Din acest motiv este extrem de important să știi să-ți dai seama dacă s-a stricat sau nu. Iată cum poți face asta.
În funcție de cum a fost gătită sau dacă vorbim de carne crudă sunt câteva aspecte la care trebuie să fim atenți. De exemplu, carnea crudă are o culoare rozalie și cu bucăți albe de grăsime. Dacă pielea este gri sau verde sau dacă grăsimea este galbenă, acestea pot fi semne că este stricată.
Alte semne mai sunt cele vizibile de mucegai sau aspectul lipicios al cărnii la atingere.
Gătită, carnea de pui ar trebui să fie albă, fără nuanțe rozalii. Porțiunile rozalii sunt semn că aceasta nu a fost gătită cum trebuie. Dacă depozitezi carnea rămasă, asigură-te că o ții la cel puțin 4°C sau mai puțin, într-un recipient acoperit, maximum 3 zile.
Dacă observi semne vizibile de mucegai sau schimbări privind culoarea, aruncă alimentul.
Un indicator excelent poate fi mirosul. Carnea crudă și proaspătă are un miros ușor sau nu miroase deloc. Dacă acesta este proeminent sau similar ouălor stricate, trebuie să arunci neapărat carnea.
Carnea proaspătă de pui și crudă are un luciu deosebit și o textură moale. Cea gătită este fermă și uscată, iar dacă observi ceva diferit, cel mai bine ar fi să arunci produsul.
Foto: envato
Surse:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27665017/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27665017/