Piept de rață cu portocale: Cu câteva ingrediente clasice franțuzești, acest preparat fascinant este despre arome și texturi bogate, dar cu efort minim. În plus, este gata în doar 20 de minute, făcându-l o cină perfectă în mijlocul săptămânii.
Fă o tăietură în pielea de rață, freacă bine cu sare de mare și piper negru, apoi așază bucățile de piept cu partea cu piele în jos într-o tigaie neaderentă rece și încinge-o la foc mediu. Gătește timp de 8 minute fără să miști rața, până când grăsimea se topește bine și pielea devine aurie și crocantă. Întoarce rața și gătește încă 4 minute, stropind-o cu grăsimea din tigaie. Între timp, rupe frunzele de salvie. Taie tulpinile broccoliului, îndepărtează capetele și coaja portocalei, taie în felii sau segmente și amestecă cu o linguriță de oțet de vin roșu, sare și piper.
Când a trecut timpul, scoate rața pe un platou să se odihnească, lăsând tigaia pe foc. Adaugă frunzele de salvie pentru 1 minut, sau până când devin crocante, mișcând din când în când tigaia și transferă-le pe platoul cu rață când sunt gata. Gătește broccoliul în tigaie timp de 4 minute. Toarnă boabele (cu tot cu zeama din conservă), apoi acoperă și gătește timp de 3 minute. Condimentează după gust, împarte pe farfurii și picură peste orice sucurile rămase. Taie rața și așază-o deasupra, iar peste presară frunzele crocante de salvie și feliile de portocală.
Sursă foto: envato
CITEȘTE ȘI: Piept de raţă cu portocale şi ghimbir