Nu vrei să iei ulei de pește? Surse de Omega-3, mai eficiente decât pastilele

Iată o listă cu surse de omega-3, mai ales dacă nu vrei să consumi ulei de pește sau suplimente cu omega-3.
  • Publicat:
Nu vrei să iei ulei de pește? Surse de Omega-3, mai eficiente decât pastilele
Nu vrei să iei ulei de pește? Surse de Omega-3, mai eficiente decât pastilele

Știm deja cât de important este omega-3 pentru organism, în special pentru vegani și vegetarieni. Din fericire, există alternative vegetale care contribuie la o bună funcționare e sănătății noastre, fără să fie nevoie să mai luăm suplimente. Iată o listă cu surse de omega-3, mai ales dacă nu vrei să consumi ulei de pește.

Surse de Omega-3: Ulei de semințe de in

Semințele de in sunt una dintre cele mai dense alimente, bogate atât de omega-3, cât și de fibre, proteine și minerale precum magneziu. Pentru că pot fi integrate zilnic în multe preparate, nu ai cum să nu te îndrăgostești de gustul pe care-l oferă smoothie-urilor sau deserturilor cu iaurt.

Nuci

La acest capitol, nucile au cea mai mare cantitate de ALA, fiind una dintre cele mai bune surse de acizi grași sănătoși. Sunt o puternică sursă de antioxidanți și, fiind versatile, pot fi integrate în preparate la micul dejun, prânz și cină.

Surse de Omega-3: semințe de chia

Semințele de chia, deși sunt foarte mici ca dimensiune, conțin extraordinar de multe fibre, antioxidanți, minerale și acizi grași omega-3. Aparent, semințele de chia au un loc special în alimentație încă de pe vremea maiașilor, iar asta datorită beneficiilor pentru sănătate și pentru că sunt o sursă excelentă de proteine.

Varza de Bruxelles

O altă sursă excelentă de omega-3 este varza de Bruxelles. Este o sursă excelentă de fibre, proteine și vitamina C, pe lângă alți nutrienți. Poate fi consumată la aburi alături de sare și piper sau saute cu puțină masala.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian