Bei bere direct din sticlă? Riscurile sunt uriașe, potrivit experților în sănătate

Un internaut a atras atenția asupra importanței turnării conținutului unei sticle de bere într-un pahar înainte de consum. Află motivele în articolul de mai jos!
  • Publicat:
Bei bere direct din sticlă? Riscurile sunt uriașe, potrivit experților în sănătate

Un utilizator de TikTok, cunoscut sub numele de @elcervecero_detiktok, a stârnit vâlvă pe social media. Acesta a subliniat importanța turnării conținutului unei sticle de bere într-un pahar înainte de consum.

Motivul pentru care nu trebuie să bei bere direct din sticlă

Într-un videoclip devenit viral, bărbatul a explicat trei motive esențiale pentru care ar trebui să renunțăm la obiceiul de a bea berea direct din sticlă. Iată de ce acest avertisment ar trebui să ne facă să ne schimbăm obiceiurile de consum.

Impactul asupra stomacului

Primul și cel mai important motiv menționat de @elcervecero_detiktok este legat de efectele asupra stomacului.

„Dacă bei bere fără a o turna mai întâi într-un pahar, lasă-mă să-ți spun că habar nu ai ce rău faci,” începe expertul. Atunci când berea nu se sparge în pahar, acest proces are loc în stomac, generând disconfort și balonare.

Eliberarea aromelor și carbonatarea conținutului din bere

Al doilea motiv se referă la modul în care berea își eliberează aromele și are loc procesul de carbonatare.

„Când torni berea într-un pahar, se generează un strat frumos și gros de spumă,” explică @elcervecero_detiktok.

Acest proces de „spargere” ajută la eliberarea aromelor și a gazelor, îmbunătățind semnificativ experiența de consum. Berea devine astfel mai plăcută la gust și mai aromată, oferindu-ne o apreciere corectă a nuanțelor sale complexe.

Controlul temperaturii din paharul cu bere

Al treilea motiv adus în discuție este legat de controlul temperaturii. Materialele precum metalul sau sticla din care sunt făcute sticlele de bere nu păstrează bine temperatura.

„Dacă turnăm berea într-un pahar, vom avea o experiență de savurare a berii mai bună, mai proaspătă și mai plăcută,” subliniază @elcervecero_detiktok.

Paharul permite menținerea unei temperaturi optime, esențială pentru a savura berea la adevărata sa valoare.

Sursă – https://www.huffingtonpost.es/virales/un-experto-envia-advertencia-quienes-beben-cerveza-echarla-vaso.html

Sursă foto – NaturalBox / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult