Testul CSIRO Diet Types, dezvoltat de psihologi specializați în terapie cognitiv comportamentală, a identificat 5 tipuri principale de alimentație care sunt legate de personalitate și care îți oferă câteva informații succinte cu care poți lucra:
Tinde să se îngrijoreze și să gândească prea mult, ceea ce poate crește nivelul de stres, cauzând schimbări de dispoziție și mâncatul pe fond de stres.
Experimentează adesea pofte de gustări între mese și, în loc să aleagă o porție mică, poate comanda o găleată de floricele sau mănâncă întreaga tabletă de ciocolată.
Se bucură de mâncare ca de una dintre plăcerile de top în viață, așa că gătește feluri de mâncare gourmet uimitoare, care sunt adesea bogate în grăsimi, zahăr, sare și calorii.
Se bucură să mănânce în oraș regulat cu prietenii și familia. Acest lucru poate duce la consumul unor porții prea mari sau la alegerea desertului, pe care nu l-ar mânca acasă.
Este impulsiv și spontan, așa că poate face alegeri nesănătoase „pe loc” atunci când comandă mâncare la pachet, mănâncă în oraș sau ia gustări. Spontanii au cele mai proaste diete, deoarece iau mai multe decizii „pe loc” despre mâncare. Așa că, dacă ești dintre aceștia, mai bine fă-ți un plan de mese săptămânal și respectă-l.
Cunoașterea motivelor din spatele acțiunilor tale te poate ajuta să schimbi orice comportamente nesănătoase și da, îți poți schimba obiceiurile chiar dacă leopardul nu-și poate schimba petele!
Sursă foto: Shutterstock
CITEȘTE ȘI: 8 așa-zise „alimente sănătoase” care nu sunt chiar atât de sănătoase