Odată cu sosirea sezonului cireșelor, iubitorii de fructe dau năvala în piețe și magazine pentru a se înfrupta din ele. Cu toate acestea, specialiștii avertizează că un consum excesiv de cireșe poate fi dăunător organismului. Mai mult, pot apărea anumite probleme la persoanele cu anumite afecțiuni de sănătate.
Cireșele sunt recunoscute pentru conținutul lor ridicat de potasiu, un mineral esențial pentru funcționarea normală a organismului. Cu toate acestea, o cantitate excesivă de potasiu poate provoca probleme grave de sănătate, în special pentru cei cu afecțiuni precum hipertensiunea arterială, boli renale sau cardiace.
Specialiștii avertizează că un consum necontrolat de cireșe poate duce la tulburări cardiace, inclusiv bătăi neregulate ale inimii și slăbiciune musculară. Este important să se consume cireșele în cantități moderate și să se monitorizeze aportul de potasiu în dietă.
Potrivit recomandărilor specialiștilor, doza optimă de potasiu pe zi variază în funcție de vârstă:
Consumul excesiv de potasiu poate fi semnalat de anumite simptome, printre care:
Este important să se acorde atenție acestor simptome și să se reducă consumul de cireșe sau de alte alimente bogate în potasiu în cazul în care apar.
Sursă – https://www.livestrong.com/article/464275-what-does-eating-too-many-cherries-cause/
Sursă foto – Bukhta Yurii / Shutterstock