Ce se întâmplă de fapt în corpul tău dacă îți urăști locul de muncă

Corpul tău îți va semnala dacă locul de muncă este un mediu toxic. Uite la ce semne trebuie să fii atent!
  • Publicat:
Ce se întâmplă de fapt în corpul tău dacă îți urăști locul de muncă

Un loc de muncă toxic te poate îmbolnăvi în multe feluri. Deși cu toții avem și zile proaste la birou, există semne pe care angajații trebuie să le observe. O săptămână dificilă la serviciu se poate transforma într-un stres continuu care îți poate distruge sănătatea.

Mulți oameni sunt captivi în locuri de muncă toxice. Jeffrey Pfeffer, profesor de comportament organizațional la Stanford și autorul cărții „Dying for a Paycheck,” a descoperit prin cercetările sale că managementul slab din companiile americane este responsabil pentru până la 8% din costurile anuale de sănătate și este asociat cu 120.000 de decese în fiecare an.

Corpul tău poate ști înaintea ta că locul tău de muncă este de vină pentru simptomele tale de stres. Ascultă-ți corpul și vei vedea că acesta îți va trimite semnale în legătură cu sănătatea ta.

Semne transmise de corpul tău atunci când îți urăști locul de muncă

Nu poți dormi

„De multe ori, primul lucru despre care auzim sunt nopțile nedormite”, a spus Monique Reynolds, psiholog clinic din Maryland, de la Centrul pentru Anxietate și Schimbare Comportamentală.

„Oamenii raportează fie că nu pot dormi din cauza gândurilor care le zboară prin minte, fie că nu pot rămâne adormiți. Se trezesc în mijlocul nopții gândindu-se la lista de lucruri de făcut.”

Dacă nopțile nedormite devin o rutină, acesta este un semn că stresul îți afectează organismul.

Ai dureri de cap la locul de muncă

Muschii tăi se încordează pentru a-ți proteja corpul de răni. Când percepi locul de muncă ca pe o zonă de pericol, îți menții mușchii tensionați, potrivit Asociației Americane de Psihologie.

„Stresul creează simptome fiziologice, care se manifestă sub formă de durere”, a spus Reynolds.

Te dor mușchii în general

Când locul tău de muncă este toxic, poate părea că te lupți cu un tigru sălbatic la birou. Sub o amenințare percepută, creierul tău îți inundă sistemul nervos cu adrenalină și alți hormoni de stres.

„Sistemul nostru nervos în locuri de muncă toxice este constant în alertă”, a spus Reynolds.

Sănătatea ta mentală se înrăutățește

Reynolds a observat că stresul crescut poate agrava problemele de sănătate mentală existente.

„Cineva care ar putea fi un îngrijorat într-un mediu de muncă foarte toxic; acea grijă se va exacerba adesea până la a depăși pragul clinic”, a spus ea.

Te îmbolnăvești mai des

Dacă răcești constant, ia în considerare cum te simți în legătură cu locul tău de muncă. Un volum mare de cercetări arată că stresul cronic poate compromite sistemul imunitar, făcându-te mai susceptibil la boli.

Apetit sexual scăzut

Când aduci problemele de la serviciu cu tine, acasă, relațiile tale pot suferi. Asociația Americană de Psihologie notează că atunci când femeile trebuie să jongleze cu stresul profesional pe lângă obligațiile personale și financiare continue, dorința sexuală poate scădea.

Pentru bărbați, acest stres cronic poate duce la o producție mai mică de testosteron, ceea ce, la rândul său, duce la un libido scăzut.

„Trebuie să existe un anumit grad de relaxare pentru a permite apariția senzației de excitare”, a spus Reynolds.

Ești obosit tot timpul

Stomacul tău are probleme

Indigestia, constipația și balonarea pot fi toate asociate cu stresul. Este motivul pentru care poți avea dureri de stomac când ești supărat, a spus Kelloway, care a experimentat acest lucru într-un loc de muncă toxic.

„După aproximativ șase luni, am început să observ că în fiecare duminică după-amiază aveam o durere în stomac. Nu era simptomul în sine, ci momentul (tocmai când începeam să mă gândesc la ce trebuia să fac luni dimineață) care m-a alertat asupra legăturii cu locul de muncă”, a spus el. „Toate simptomele au dispărut când am părăsit locul de muncă și m-am mutat în altă parte.”

Apetitul tău se schimbă

Apetitul tău este strâns legat de creier. Sub stres acut, răspunsul de luptă sau fugă eliberează adrenalină, spunându-i corpului tău să suprime digestia pentru a se concentra pe salvarea de la un pericol perceput, potrivit Harvard Health Letter. Sub stres pe termen lung, totuși, glandele suprarenale ale corpului tău eliberează și acumulează cortizol, un hormon care poate crește foamea. Când locul tău de muncă cauzează stres emoțional pe termen lung, s-ar putea să te îndrepți către mâncare pentru confort.

Ce poți face pentru a combate stresul de la locul de muncă

Ia pauze

După ce corpul tău intră în alertă maximă pentru a te apăra de cerințele de la job și de superiorii tăi, trebuie să îi acorzi timp de odihnă.

„Când nu oferim sistemului nostru nervos oportunitatea de a se relaxa și de a se reseta, începe să cauzeze daune pe termen lung”, a explicat Reynolds. Ea a spus că timpul petrecut cu prietenii în afara locului de muncă, meditația și exercițiile fizice pot ajuta la contracararea simptomelor de stres.

Revizuiește gândirea negativă față de locul de muncă

Unul dintre principiile terapiei comportamentale cognitive este că modul în care gândești poate schimba modul în care te simți.

„Nu este posibil pentru toată lumea să-și schimbe locul de muncă, dar ne putem concentra pe situațiile pe care le putem controla”, a spus Reynolds.

Schimbă locul de muncă

Uneori este nevoie să faci, pur și simplu, o schimbare. Ai încredere în intuiția ta și alege ceea ce este mai bine pentru sănătatea ta!

Sursă – https://www.huffpost.com/entry/hate-your-job-body-symptoms-ano_l_664e4951e4b0347b28fbf982

Sursă foto – DimaBerlin / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult