Cele 7 alimente la conservă care fac minuni pentru organism

Iată lista cu cele mai bune alimente la conservă pentru organism! Nutriționiștii au dat verdictul!
  • Publicat:
Cele 7 alimente la conservă care fac minuni pentru organism
Alimente sanatoase la conserva

Pentru a avea o digestie mai bună, o sănătate optimă și o glicemie scăzută, trebuie să iei în seamă sfaturile nutriționiștilor. Conform EatingWell, experții în nutriție au împărtășit șapte alimente la conservă care fac minuni pentru organism.

Cele mai bune alimente la conservă

1. Pește la conservă

Nutriționiștii spun că peștele la conservă, cum ar fi somonul și tonul, este bogat în proteine și poate ajuta la menținerea unei glicemii scăzute.

„Proteina încetinește digestia și crește senzația de sațietate, ceea ce înseamnă o valoare a glicemiei normslă,” explică Lilian Nwora, RD, CDCES, un dietetician înregistrat și specialist certificat în îngrijirea și educația pentru diabet, pentru EatingWell.

Peștele este, de asemenea, bogat în acizi grași Omega-3, care susțin sănătatea creierului.

2. Pui la conservă

Puiul la conservă are 21 de grame de proteine. În plus, nu trebuie să îți faci griji cu privire la gătirea lui, deoarece acesta este gata de consum.

3. Legume la conservă

Legumele la conservă sunt o alegere accesibilă și la îndemâna oricui. În plus, acestea sunt bogate în fibre care ajută la preveniția creșterii bruște a glicemiei.

Legumele pe care le găsim la conservă încetinesc digestia și sunt o sursă excelentă de micronutrienți.

4. Roșii la conservă

Roșiile la conservă pot fi utilizate pentru sosuri, supe și tocănițe și au numeroase beneficii pentru sănătate.

„Sunt relativ sărace în carbohidrați și bogate în antioxidanți precum licopenul, care susține sănătatea inimii,” spune Hannah Heredia, M.S., RD, fondatoarea On the Road Meals.

5. Fasole la conservă

Fasolea conține fibre și proteine, care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

„Această combinație de proteine și fibre încetinește absorbția glucozei și ajută la menținerea unui nivel constant al glicemiei pe parcursul zilei,” spune Emily Haddock, RD, dietetician și proprietar al Music City Nutrition & Wellness.

O cană de fasole neagră are 16 grame de proteine și 18 grame de fibre. O cană de năut conservat are 10 grame de proteine și 9 grame de fibre.

6. Dovleac la conservă

Acesta este bogat în fibre și vitamina A și are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Conține 100% din necesarul zilnic de vitamina A per porție. Este excelent pentru sosuri, dar și pentru produse de patiserie.

7. Fructe la conservă

Fructele la conservă pot fi o gustare dulce sănătoasă, dar unele sunt mai sănătoase decât altele.

„Pentru a reduce conținutul de zahăr adăugat, optați pentru fructe la conservă ambalate în apă sau sucuri de fructe în loc de sirop, dacă sunt disponibile,” a spus dieteticianul înregistrat Jessica Barron, fondatoarea Red Head RD.

Ea a recomandat asocierea fructelor din conservă cu iaurtul grecesc sau brânza cottage, pentru a ajuta la gestionarea glicemiei.

Aceste alimente la conservă nu doar că sunt convenabile și accesibile, dar reprezintă și un mod eficient de a contribui la menținerea unui nivel sănătos al glicemiei.

Sursă – https://nypost.com/2024/05/29/lifestyle/7-cheap-canned-foods-can-help-you-manage-your-blood-sugar/

Sursă foto – Artem_ka2 / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”