Ce s-a ales de tânăra care era dependentă de brânză și parmezan

O tânără din New York care era dependentă de brânză și parmezan, o afecțiune atipică care a dus-o în punctul în care sănătatea sa îi era în pericol.
  • Publicat:

Adela Cojab, o tânără de 27 de ani, studentă la Drept în Manhattan, New York, a fost nevoită să meargă la dezintoxicare. Motivul mai puțin întâlnit este dependența pentru brânză și parmezan.

Dependență pentru brânză și parmezan

Tânăra de peste ocean a explicat că pofta ei pentru brânzeturi precum Camembert, parmezan sau brânză Cheddar a început în 2018. Stresul a fost principalul factor care i-a cauzat această dependență, pe când era studentă la Universitatea New York. În acea perioadă, Adela era președintele unui grup studențesc numit „Realize Israel”. Ea se confrunta cu tensiuni și dezacorduri intense cu alți studenți activiști și profesori care solicitau universității să rupă legăturile cu Israelul.

„Devoram peste 5 roți de brânză pe săptămână, împreună cu chipsuri de parmezan sărate”, a explicat Adela.

Această depenfdență pentru brânză și parmezan a avut consecințe serioase asupra sănătății sale. Tânăra a ajuns într-un timp relativ scurt la greutatea de 75 de kilograme, la o înălțime de 1,55 metri. Mai mult, Adela era predispusă să devină pacient diabetic.

Ajutor pentru dependența de brânzeturi

Intervenția familiei a fost salvatoare pentru Adela. Cei apropiați i-au oferit sprijinul financiar necesar pentru a urma un program de dezintoxicare de două săptămâni la Hilton Head Health, în Carolina de Sud. Costul acestui tratament a fost de 5.820 de dolari pe săptămână.

Astfel, Adela a învățat să dobândească controlul asupra tulburării ei de alimentație. Instructorii și consilierii au ajutat-o să înțeleagă noțiunile de bază despre cum să comande și să pregătească mese sănătoase. În plus, a învățat cum să calculeze caloriile și să ia în considerare gustări mai sănătoase.

Dr. Neal Barnard, autorul cărții „Cheese Trap” (n.r. „Capcana din brânză”) și profesor adjunct de medicină alimentară la George Washington University School of Medicine, a explicat că oameni precum Adela „devin dependenți de brânză din cauza concentrației mari de grăsimi și sare din alimente, împreună cu o proteină cunoscută sub denumirea de cazeină”. El a subliniat că brânza conține substanțe chimice opiacee care se atașează de aceiași receptori cerebrali de care se atașează fentanilul sau alte narcotice.

Totuși, Adela Cojab, care urmează să absolve Facultatea de Drept Cardozo din New York în iunie, nu a renunțat complet la brânză. Ea consumă mai ales mozzarella, pe care o consideră mai ușoară.

„Mănânc, dar nu în modul în care făceam înainte. Când sunt cu adevărat stresată, mai iau câte o gură de brânză. Dar nu se întâmplă atât de des”, a declarat Adela.

Sursă – https://nypost.com/2024/05/18/us-news/i-went-to-rehab-for-my-cheese-addiction/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”