Ce să pui în omletă ca să o faci mai pufoasă ca niciodată. Ingredientul îl ai în bucătărie și tu

  • Publicat:
Ce să pui în omletă ca să o faci mai pufoasă ca niciodată. Ingredientul îl ai în bucătărie și tu

Vrei și tu o omletă că la carte? Noi îți dezvăluim cheia succesului pentru a o pregăti! Ai nevoie doar de câteva ingrediente de bază și de un praf deosebit. Acesta din urmă va face ca omleta ta să iasă pufoasă ca un nor.

Praful care se pune în omletă pentru a fi mai pufoasă ca niciodată

Omleta este o mâncare populară pentru micul dejun, însă poate fi preparată și ca gustare la amiază sau la cină. Nu este deloc dificil să o pregătești. Tot ce trebuie să faci este să respecți temeinic modul de preparare și, bineînțeles, să adaugi elementul surpriză: bicarbonatul de sodiu.

Ingrediente pentru omleta pufoasă (4 persoane)

  • 8 ouă mari
  • Sare și piper după gust
  • 1 lingură unt nesărat
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Într-un bol mediu, bate ouăle cu bicarbonatul de sodiu și adaugă sare și piper după gust. Individual, topește untul într-o tigaie anti-aderența la foc mediu spre mic. Adaugă apoi ouăle bătute în tigaie și amestecă încet până la obținerea unui conținut consistent, aducând oul bătut de pe marginea spre centrul tigăii.

Nu lasă omletă pe foc până când va capătă o culoare maronie, ci ia-o chiar înainte ca această să pară suficient de gătită. Așteaptă puțin să se răcească și… Voilà! Omletă este gata! Poftă bună!

Citește și: Cum să faci cea mai pufoasă omletă jumări, cu apă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”