Cum a dat jos Anastasia 78 de kilograme, în doar 9 luni. A slăbit de la 203 kg la 125 kg

Anastasia Morris, în vârstă de 32 de ani, a decis să-și schimbe viața după ce a atins greutatea maximă pe cântarul ei de baie, determinată de consumul excesiv de mâncare. De la 203 kilograme a ajuns la 125!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Anastasia Morris, în vârstă de 32 de ani, a decis să-și schimbe viața radical după ce cântarul de baie a cedat sub greutatea sa. Anul trecut, Anastasia a atins greutatea de 203 kilograme. Aceasta este cea mai mare greutate pe care cântarul său o putea înregistra.

Anastasia Morris, număr mare de kilograme

Tânăra obișnuia să iasă în oraș pentru a mânca sau să comande mâncare la pachet aproape în fiecare seară. Ea visa să poată merge în parcuri de distracții și să se bucure de excursii de o zi cu fiul ei, Euan, în vârstă de 12 ani. Astfel, a hotărât să adopte un stil de viață mai sănătos și a investit 17.500 de lire sterline într-o operație de bypass gastric în luna august, reușind să piardă 78 de kilograme în doar nouă luni.

Cântărind acum 125 kg și purtând mărimea XXL la haine, Anastasia poate să se ridice cu ușurință pe cântarul din baie. Ea luptă să mai piardă încă 62 kg pentru a ajunge la greutatea dorită.

Anastasia, care este asistentă administrativă în logistică din Llanymynech, Țara Galilor, a declarat:

„În copilărie, mâncarea era confortul meu. Luam cina cu familia, apoi mă furișam pentru a avea o a doua masă. Ajunsesem în punctul în care abia puteam să merg – eram prea mare pentru parcurile de distracții și nu puteam să stau pe scaunele din restaurante. Am realizat că existam, dar nu trăiam. Acum, oamenii mă văd și nu mă mai recunosc. Pot să merg în excursii de o zi cu familia mea și să merg pe jos kilometri întregi. Singurul meu regret este că nu am făcut operația mai devreme.”, a declarat tânăra.

Adevărul despre indicele de masă corporală

În paralel, influencerița Nelly London, care are 568.000 de urmăritori pe contul său de Instagram @_nelly_london, a abordat problema indicelui de masă corporală (BMI). Nelly, în vârstă de 30 de ani, este cunoscută pentru postările sale pozitive despre acceptarea propriului corp.

De această dată, Nelly a împărtășit cu fanii săi o fotografie în care poartă un costum de baie, comparând-o cu o fotografie mai veche în care cântărea mai puțin. Ea a mărturisit că, deși acum are o greutate mai mare și este considerată „supraponderală” conform BMI-ului, este mult mai sănătoasă decât înainte.

Influencerița a declarat că, în prezent, BMI-ul ei este de 28.2, ceea ce o plasează în categoria „supraponderală”. Nelly a mărturisit că, deși era clasificată ca „mai sănătoasă” la greutatea sa de dinainte, ea era de fapt „bolnavă și tristă”. Ea a criticat sistemul BMI actual, considerându-l „depășit și inexact”.

„Dacă scala BMI ar ști cât de obosită eram, cât de slabă, singură, amețită, tristă și bolnavă eram, nu cred că m-ar eticheta drept ‘sănătoasă’. Dar nu știe, pentru că este o modalitate extrem de depășită și, mai important, inexactă de a măsura sănătatea unui om.”, a scris ingluencerița pe social media.

Sursă – https://www.dailystar.co.uk/diet-fitness/woman-weighing-31-stone-broke-32834358

Sursă foto – Instagram

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”