Cel mai bun moment al zilei pentru a face duș, conform specialiștilor

Există un moment al zilei în care este recomandat să facem duș. Sfaturile experților, în articolul de mai jos:
  • Publicat:
Cel mai bun moment al zilei pentru a face duș, conform specialiștilor

Există un dezbatere cu privire la momentul ideal pentru a face duș, iar experții au confirmat ce trebuie să facem pentru a ne îmbunătăți viața. În lume există două tipuri de persoane: cei care au nevoie să facă duș dimineața și cei care o fac seara.

Care este cel mai bun moment pentru a face duș

Există persoane care aleg să facă duș dimineață sau seară sau în ambele momente ale zilei. Cu toate acestea, unii experți au specificat care este cel mai bun moment al zilei pentru a face acest lucru. Astfel, putem economisi apă și ne putem bucura de o baie revigorantă care ne va umple de energie.

Dușul a devenit un adevărat ritual pentru multe persoane. Momentul dușului este acel moment în care ne relaxăm și ne conectăm cu propria persoană.

Experții au decis să intervină pentru a stabili ora ideală pentru momentul dușului de zi cu zi. La fel cum ne organizăm ziua după anumiți parametri, dușul poate avea un impact semnificativ asupra stării noastre de bine.

Dermatologul Alok Vij ne dezvăluie că cel mai bun moment pentru a face duș este dimineața. Aceasta permite corpului să urmeze ritmurile naturale și activează serotonina, cortizolul, dopamina și norepinefrina, esențiale pentru reglarea emoțiilor și reducerea stresului.

Începerea zilei cu un duș și o cafea bună ne ajută să facem față provocărilor zilnice. De asemenea, o duș rece de 90 de secunde poate combate numeroase boli și întări sistemul imunitar.

Excepții de la dușul de dimineață

Totuși, pentru copii, este mai bine să facă duș seara, după o zi de joacă, pentru a se relaxa înainte de culcare. Această excepție arată că regula nu este fixă și poate fi adaptată în funcție de nevoile individuale.

Așadar, fie că optați pentru o duș dimineața pentru a vă energiza sau seara pentru a vă relaxa, important este să găsiți momentul care se potrivește cel mai bine cu stilul vostru de viață.

Sursă – https://okdiario.com/curiosidades/esta-mejor-hora-ducharse-lo-confirman-expertos-12925644

Sursă foto – fongbeerredhot / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”