Doctorul de 54 de ani care a aflat că mai are de trăit cel mult 6 luni: „Planul meu e să nu mor”

Medicul a ales să se bucure mai mult de viața lui și nu se dă bătut în fața bolii.
  • Publicat:

Daniel Bockmann, un bărbat de 54 de ani, a primit în 2021 o veste dură din partea medicilor. A aflat că suferă de cancer de colon în stadiul 4 și că mai are maximum șase luni de trăit. Deși vestea l-a devastat, Daniel Bockmann, care la rândul său este medic specialist pe recuperare, a decis să-și trăiască ultimele luni din viață așa cum nu a făcut-o niciodată. 

A aflat că suferă de cancer la colon în stadiul 4

Daniel Bockmann, un doctor din Texas, se luptă cu cancerul de colon din 2021. Atunci, medicii i-au mai dat de trăit doar șase luni. Din păcate, maladia cruntă s-a răspândit acum și la plămâni, ficat și pancreas. Cu toate că suferă de o boală incurabilă, Daniel Bockmann își trăiește viața intens.

„Nu m-am simțit niciodată complet ca persoană. A existat mereu un gând că nu sunt un om realizat pe deplin. Acum știu cine sunt și de ce sunt aici. E mult mai bine decât mi-aș fi putut imagina”, a declarat medicul.

Daniel Bockmann se simțea rău din 2020

La finalul lui 2020, Bockmann a început să se simtă tot mai rău și acuza probleme gastrointestinale. Inițial, el s-a gândit că este deshidratat. În plus, a adăugat fibre în dieta lui, dar simptomele se înrăutățeau tot mai mult. Colonoscopia a arătat că avea o tumoră.

„Ajunsesem să simt durere continuă. Simțeam că stau pe o minge de golf. (…) Apoi am început să am sânge în scaune și atunci am realizat că ar putea fi mai mult decât mă gândeam. M-am mirat că nu m-a surprins. Pentru că simptomele mele deveniseră atât de rele, am bănuit că poate fi cancer. Nu a fost șocul pe care credeam că-l voi avea”. a mai spus Bockmann.

A urmat chimioterapie și radioterapie

Nu a mai stat pe gânduri și a început runde de chimioterapie și radioterapie. Daniel Bockmann a suferit și o operație la ficat și la colon. Tumorile au început să dea înapoi, dar a fost nevoit să stea în spital trei luni din cauza unui blocaj la intestinul subțire. A urmat doar o dietă lichidă și a slăbit peste 20 de kilograme.

„Nu mai puteam să merg, mușchii se atrofiaseră. Nu mai puteam să fac duș. În tot acest timp cred că m-am spălat pe dinți de cinci ori. Să mă spăl pe dinți într-o zi era o mare realizare. În mod normal sunt o persoană foarte activă, iar asta era ceva complet nou pentru mine”.

Nu se sperie că va muri

În prezent, Daniel Bockmann mai are tumori la pancreas, plămâni și ficat. Deși medicii nu au vești bune pentru el, Bockman mărturisea că este mai fericit ca niciodată și se bucură de micile plăceri, atât cât mai are de trăit.

„Sunt mai entuziasmat și mai însetat de viață ca oricând. Acesta a fost un efect secundar nesperat și minunat. Îți realiniază prioritățile. Nu-mi mai pasă de micile meschinării și de toate distragerile pe care le acumulăm. Se desprinde pur și simplu tot zgomotul și te lasă cu lucrurile pure, brute, care contează în viață. Sunt doar incredibil de recunoscător. Sunt mai fericit decât am fost vreodată în viața mea. Poate suna banal, dar bogăția din viața mea e la cote maxime”, a mai completat acesta.

Pe YouTube, Daniel Bockmann își documentează ultimele luni de viață și încearcă pe cât posibil să-și prelungească viața. În plus, el a slăbit enorm în ultimele luni.

„Pe de-o parte, nimeni nu știe când va muri. Aș putea să-mi vând cabinetul și să călătoresc prin Europa. Aș putea să-mi duc la limită cardul de credit, să-mi vând toate bunurile. Dar dacă nu mor? Atunci sunt falit și nu mai am nici afacere. Planul meu e să nu mor, așa că trebuie să mă comport ca atare. O iau pas cu pas. Planul meu e să fiu aici până la 100 de ani. Nu renunț”, a mai adăugat medicul pe recuperare medicală.

Sursa foto: Instagram Daniel Bockmann

Sursa: Daily Mail 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc