Jumătate dintre cupluri se despart după prima vacanță împreună. Care este motivul, de fapt

  • Publicat:
Jumătate dintre cupluri se despart după prima vacanță împreună. Care este motivul, de fapt

Jumătate dintre cupluri se despart după prima lor vacanță împreună, așa arată cel mai nou sondaj al Dating.com.

„Prima călătorie împreună a unui cuplu este o etapă majoră în relație, fie că se întâmplă în primele șase luni de relație sau în luna de miere”, a declarat Maria Sullivan, vicepreședinte și expert în întâlniri al Dating.com, într-un comunicat, scrie nypost.com.

De ce jumătate din cupluri se despart după prima călătorie împreună

„Să petreci câteva ore cu cineva nu este același lucru cu a petrece câteva zile cu el, și chiar și să petreci weekend-uri împreună nu este același lucru cu a petrece câteva săptămâni împreună”, mai adauga Sullivan.

Călătoriile cu partenerul nu doar că îți arată cum te tratează acesta, dar îți poate dezvălui și cum îi tratează pe cei din jur, în special atunci când există stres.

Potrivit sondajului dating.com, faptul că și-au văzut partenerii ridicând vocea (răcnind în alte cazuri) la un însoțitor de bord, un chelner sau un șofer de taxi a determinat 31% dintre cei chestinati să pună punct unei relații.

Partea bună a lucrurilor este că, potrivit studiului, jumătate dintre cei care ies la întâlniri se întorc din prima lor călătorie cu relația intact, iar sentimentele lor unul pentru celălalt s-ar putea să fi devenit și mai puternice.

La întoarcere, este posibil să decideți să vă despărțiți”, a spus Sullivan. „Dar este, de asemenea, posibil să fiți încă un cuplu și să vă iubiți chiar mai mult decât înainte”.

Pentru a ajuta cuplurile să reușească, Sullivan sugerează „să vă planificați bine itinerariul și să vă pregătiți din punct de vedere emoțional pentru oricare dintre rezultate. O călătorie în cuplu este o călătorie care merită făcută: pentru a vă cunoaște mai bine partenerul și pentru a afla dacă ați putea dori să vă asumați viața și lumea cu cineva nou”, a încheiat expertul.

Citește și: De ce se ceartă românii în vacanță? „Brusc, petrec prea mult timp în prezența partenerului”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”