Cum a reușit această tânără să slăbească 50 de kilograme în 15 luni. Metoda rapidă și inedită la care a apelat

Iată o nouă modalitate de a arde calorii!
  • Publicat:

O femeie din Carolina de Nord spune că a slăbit 50 de kilograme în 15 luni după ce a fost supusă unei proceduri experimentale, pentru a-și reduce pofta de mâncare. Aflați în materialul de mai jos despre ce e vorba și cum arată acum tânăra după ce a dat jos atâtea kilograme! 

Tânăra a slăbit 50 de kilograme în 15 luni

În februarie 2023, Mills a suferit o ablație a mucoasei fundului gastric, ca parte a unui studiu pe 10 femei. Un doctor i-a inserat un tub în gât pentru a arde țesutul stomacal care produce grelină, un hormon legat de creșterea apetitului, aportului de calorii și creșterii în greutate.

„Simt că arăt mai bine ca niciodată”, a declarat Mary Morgan Mills, 34 de ani, din Raleigh, Carolina de Nord.

Când stomacul este gol, acesta eliberează grelină pentru a anunța creierul că este timpul să mănânci. Cercetătorii au teoretizat că persoanele cu exces de greutate pot fi mai sensibile la efectele grelinei.

Citește și: Kelly Osbourne, de nerecunoscut după ce a slăbit aproape 40 de kilograme: „Am mers un pic prea departe!” Solista arată complet diferit FOTO

Metoda rapidă și inedită la care a apelat

„Ceea ce am descoperit, în lunile după această procedură, a fost că, de fapt, grelina a fost redusă total”, a declarat cercetătorul principal dr. Dan Maselli, endoscopist bariatric și director asociat de cercetare pentru True You Weight Loss.

„Am observat o scădere cu 45% a acestui hormon al foamei care circulă în sânge în decurs de șase luni de la procedură. În ceea ce privește capacitatea stomacului, am observat o scădere cu 42% a cantității de alimente necesare pentru a ne simți sătui, a continuat Maselli.

Participanții la studiu au scăzut cu 7,7% din greutatea corporală în medie pe parcursul a șase luni. Doctorul a precizat că procedura în ambulatoriu, despre care se spune că durează mai puțin de o oră, a provocat efecte secundare minore, cum ar fi crampe stomacale, disconfort și greață. Mills a spus că a fost deranjată la burtă timp de câteva zile, dar a reușit să facă față.

Tânăra de 34 de ani ajunsese la un moment dat să cântărească peste 100 de kilograme, deși ani la rând a încercat prin diverse metode să slăbească. Ea a spus că administrarea de semaglutidă, ingredientul activ din medicamente precum Ozempic și Wegovy, a făcut-o constant să aibă greață.

Acum este cu totul altă persoană

După procedura efectuată tânăra a slăbit 50 de kilograme în aproximativ 15 luni: „În acest mod, am putut să iau decizii mai bune pentru mine și nu atât de impulsiv. M-a făcut să mă simt un pic mai în control și să nu fiu exagerată: „Doamne, mi-e foame tot timpul.”

Autorii studiului spun că această abordare „modificatoare” ar putea fi un tratament de sine stătător pentru obezitate sau ar putea fi efectuată pe măsură ce oamenii ajung să foloseasc medicamentele injectabile pentru slăbit.

Ce spun cercetătorii studiului

Totuși, cercetătorii recunosc că trebuie să exploreze efectele pe termen lung ale procedurii și să o testeze pe mai multe persoane. Endoscopistul chirurgical de la Cleveland Clinic, Matthew Kroh, a numit tratamentul „relativ simplu”.

Kroh a subliniat că persoanele care sunt supuse unei intervenții chirurgicale de slăbire pot petrece zile în spital și săptămâni în recuperare. Ablația mucoasei fundului gastric se efectuează într-un cabinet.

Sursa foto: Facebook Mary Morgan Mills

Sursa: nypost.com. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”