Vlad Ciurea, unul dintre cei mai cunoscuți medici neurochirurgi din România, a dezvăluit care este alimentul nociv care distruge sistemul imunitar. Deși este adorat de toată lumea, acest produs are un efect dăunător asupra organismului.
Sistemul imunitar are nevoie de susținere, de aceea este important să fim atenți la ce alimente consumăm. Din păcate, am ajuns să mâncăm produse care mai degrabă dăunează decât să ajute. Unele alimente produc plăcere creierului, dar medicul Vlad Ciurea precizează că e mai bine să le evităm, căci nu ne fac deloc bine, ba din contră, produc daune mari în organism.
Românii consumă multe produse sărate, printre care se numără chips-urile. Acestea slăbesc sistemul imunitar și pot declanșa inflamarea țesuturilor. De asemenea, alimentele prăjite se află pe lista celor mai nesănătoase.
„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. De la egipteni se știe că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3.
„Alimentele care atacă sistemul imunitar constau în alimentația asta compulsivă, de tip street food, junk food, fast food, o alimentație care combină niște substanțe care nu sunt benefice omului”, a adăugat și Aurelian Vasile, expert naturopat.
Nici băuturile carbogazoase nu sunt cele mai bune, asta dacă ne dorim să avem un sistem imunitar puternic. În plus, căpșunile, consumate în exces, eliberează histamină, o componentă care poate duce la congestie și este responsabilă și de apariția alergiilor. Specialiștii susțin că histamina dăunează sistemului imunitar.
Sursa foto: freepik