3 suplimente alimentare pe care NU ar trebui să le iei la aceeași oră la care îți bei cafeaua

  • Publicat:
3 suplimente alimentare pe care NU ar trebui să le iei la aceeași oră la care îți bei cafeaua

Dacă vrei că suplimentele alimentare să-ți ofere beneficii scontate, nu le lua la aceeași ora la care îți bei cafeaua. Explicația? Cofeina poate interfera cu absorbția și eficacitatea anumitor medicamente și suplimente. Astfel, acestea ar putea fi eliminate din corp înainte de a fi absorbite corespunzător.

3 suplimente pe care nu ar trebui să le iei niciodată cu cafea

Vitamina D

Potrivit ultimelor cercetări, cel mai bun mod de a obține doză zilnică de vitamina D este prin lumina naturală a soarelui, dar uneori aceasta nu este suficientă, ceea ce duce la deficit. Sumplimentele sunt cele mai recomandate în acest caz, însă nu în prezența cofeinei.

Vitamina B

Cofeina este diuretic natural, avertizează specialiștii. Aceasta accelerează procesul de eliminare a fluidelor din organism. Dacă iei suplimente cu vitamina B în timp ce îți bei cafeaua, cel mai probabil acestea vor fi mai ptin eficiente încât vor fi eliminate mai rapid din sistem.

Magneziu

Magneziul este un mineral absolut necesar în organismul nostru și, deși e important să îl luăm din alimentație, produsele din ziua de azi nu mai conțin magneziu din abundeta, astfel că trebuie să suplimentăm. Formele de magneziu care se absorb cel mai bine sunt magneziu citrat (recomandat dacă te confrunți cu constipație) sau bisglicinat (recomandat pentru un somn mai bun).

Când să luăm suplimentele, în acest caz?

Ei bine, specialiștii recomandă ingerarea lor cu cel puțin o oră înainte de a-ți bea cafeaua. Astfel, nu vei influența nici absorbția lor în organism și te vei bucura și de beneficiile totale ale acestora.

Citește și: La ce oră trebuie să-ți bei cafeaua, de fapt. Oamenii de știință au calculat cu exactitate

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”