E vară, așa că ne îndreptăm atenția spre rețete de cafea rece, care să ne confere energie și în același timp să ne răcorească.
Băuturile pe bază de cafea sunt tonice, puternic aromate, simplu de preparat și te ispitesc numaidecât! Iată câteva dintre acestea.
Sosul de caramel sărat se găsește și la raft, astfel că dacă ai nevoie de o rețetă rapidă, tot ce îți rămâne de făcut este să prepari un espresso și să încălzești, la foc mic, o cană de lapte, până la obținerea unei consistențe cremoase.
Spuma de lapte astfel obținută se toarnă peste cafea, iar deasupra, se adaugă caramelul sărat. Et voila! Ai obținut o băutură absolut delicioasă și energizantă.
Cafeaua picantă este o combinație de cafea neagră și consimente precum scorțișoară, nucșoară, piperul negru, semințele de susan/anason.
Rețeta vine din Maroc, dar specialități de cafea cu condimente întâlnim și în alte țări, de exemplu în Arabia Saudită (cafea cu nucșoară și scorțișoară).
Cafeaua este folosită în multe rețete de cocktail, cu sau fără alcool. Un exemplu este Rumba, o băutură gustoasă obținută din cafea neagră, cremă de whiskey, rom, frișcă și o linguriță de zahăr. Un deliciu!
Pharisäer este o specialitate de cafea germană, cu conținut de alcool, obținută astfel: la o cană de cafea se adaugă un shot dublu de rom, iar că topping – frișcă. O rețeta pe cât de simplă, pe atât de savuroasă!
Dirty Chai Latte este o băutură energizantă obținută din ceai indian, espresso și spumă de lapte (opțional putem adăuga și miere). De regulă, cantitatea de ceai este mai mare decât cea de cafea, dar aici ține de preferințe, putem inversa cantitățile desigur. Băutura se poate servi fierbinte sau rece.
Citește și: Rețete de cafea rece – cum să transformi cafeaua într-o băutură delicioasă de vară
FOTO: Shutterstock