5 băuturi răcoritoare cu cafea pe care le poți prepara chiar la tine acasă

  • Publicat:
5 băuturi răcoritoare cu cafea pe care le poți prepara chiar la tine acasă

E vară, așa că ne îndreptăm atenția spre rețete de cafea rece, care să ne confere energie și în același timp să ne răcorească.

Băuturile pe bază de cafea sunt tonice, puternic aromate, simplu de preparat și te ispitesc numaidecât! Iată câteva dintre acestea.

Cum să transformi cafeaua într-o băutură delicioasă de vară

Latte cu caramel sărat

Sosul de caramel sărat se găsește și la raft, astfel că dacă ai nevoie de o rețetă rapidă, tot ce îți rămâne de făcut este să prepari un espresso și să încălzești, la foc mic, o cană de lapte, până la obținerea unei consistențe cremoase.

Spuma de lapte astfel obținută se toarnă peste cafea, iar deasupra, se adaugă caramelul sărat. Et voila! Ai obținut o băutură absolut delicioasă și energizantă.

Cafea picantă

Cafeaua picantă este o combinație de cafea neagră și consimente precum scorțișoară, nucșoară, piperul negru, semințele de susan/anason.

Rețeta vine din Maroc, dar specialități de cafea cu condimente întâlnim și în alte țări, de exemplu în Arabia Saudită (cafea cu nucșoară și scorțișoară).

Rumba

Cafeaua este folosită în multe rețete de cocktail, cu sau fără alcool. Un exemplu este Rumba, o băutură gustoasă obținută din cafea neagră, cremă de whiskey, rom, frișcă și o linguriță de zahăr. Un deliciu!

Pharisäer

Pharisäer este o specialitate de cafea germană, cu conținut de alcool, obținută astfel: la o cană de cafea se adaugă un shot dublu de rom, iar că topping – frișcă. O rețeta pe cât de simplă, pe atât de savuroasă!

Dirty Chai Latte

Dirty Chai Latte este o băutură energizantă obținută din ceai indian, espresso și spumă de lapte (opțional putem adăuga și miere). De regulă, cantitatea de ceai este mai mare decât cea de cafea, dar aici ține de preferințe, putem inversa cantitățile desigur. Băutura se poate servi fierbinte sau rece.

Citește și: Rețete de cafea rece – cum să transformi cafeaua într-o băutură delicioasă de vară

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”