Ce se întâmplă, de fapt, dacă faci cafea cu apă de la robinet. Majoritatea românilor fac această greșeală

  • Publicat:
Ce se întâmplă, de fapt, dacă faci cafea cu apă de la robinet. Majoritatea românilor fac această greșeală

O cafea bună este esențială pentru mulți oameni la începutul zilei. Însă, utilizarea apei de la robinet pentru prepararea acesteia poate compromite atât gustul, cât și funcționarea aparatului de cafea. Iată ce trebuie să știi despre cum calitatea apei influențează cafeaua ta.

Alegerea apei potrivite pentru cafea

Apa minerală plată îmbuteliată este recomandată de experți ca fiind cea mai bună alegere pentru prepararea cafelei. Aceasta are o compoziție optimă, care previne depunerile de calcar în aparatul de cafea și nu afectează negativ gustul băuturii. Duritatea scăzută a apei minerale îmbunătățește funcționarea pe termen lung a aparatului, evitând deteriorările cauzate de depunerile de calcar.

Impactul apei dure asupra cafelei

Apa dură, bogată în var, poate neutraliza aciditatea naturală a cafelei, ceea ce afectează aroma și gustul final al băuturii. Cafeaua preparată cu apă dură poate avea un gust fad și neplăcut, iar apa carbonatată tare poate adăuga un gust dominant, nedorit, care nu este pe placul tuturor.

Excepții și specificații regionale

Există totuși excepții. În regiunile unde duritatea apei este sub 8 grade de duritate germană (°dH), apa de la robinet poate fi utilizată fără probleme majore. Apa moale nu afectează gustul cafelei și nu dăunează aparatelor. De exemplu, cafeaua de filtru are cel mai bun gust cu apă având o duritate de 2-3 °dH, în timp ce espresso-ul se prepară optim cu apă de 5 °dH.

Când apa dură este o opțiune mai bună

Există situații în care apa dură poate fi preferabilă. Persoanele care nu tolerează acidul cafeic pot găsi mai potrivită utilizarea apei dure. O alternativă simplă pentru reducerea acidității este adăugarea unui praf de sare în cafea.

Alegerea apei pentru prepararea cafelei nu este un detaliu minor. Folosirea apei minerale plate poate îmbunătăți considerabil atât gustul cafelei, cât și durabilitatea aparatului de cafea. În zonele cu apă normală, utilizarea apei de la robinet poate fi acceptabilă, însă în majoritatea cazurilor, opțiunea de a folosi apă de calitate superioară rămâne recomandată.

CITEȘTE ȘI: Beți apă de la robinet?! Atunci trebuie să aplicați „regula celor 4 ore”

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Neurochirugia spinală 🔴CSID LIVE
Neurochirugia spinală 🔴CSID LIVE
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”