Wakame este un tip de alge care se găsește în Japonia și are un gust asemănător cu cel al spanacului. Algele Wakame se găsesc în varianta uscată și pot fi hidratate dacă le lași în apă, pentru câteva minute, scrie The Sun.
Wakame este un ingredient adesea întâlnit în bucătăria japoneză. Este recunoscut ca fiind un bun diuretic și bogat în iod, magneziu, fier și calciu.
Pe lângă mineralele menționate anterior, algele conțin cantități impresionate de vitamina B12.
Beneficiile scontate ale consumului de alge wakame:
În bucătăria japoneză, algele Wakame sunt utilizate în diverse feluri de mâncare, cum ar fi supa miso, salatele, teriyaki și diferite mâncăruri din orez. De asemenea, pot fi adăugate în supe și tocănițe pentru a aduce un gust bogat și o textură delicată.
Astăzi noi va vom prezenta o rețetă inedită (nu neapărat cu specific asiatic), plină de ingrediente sănătoase. Ai nevoie de:
Mode de preparare: Spală lintea, taie legumele și așează totul în straturi, într-un recipient pentru gătit, uns cu ulei. Adaugă apă, fierbe, apoi bagă la cuptor, la 375 de grade, preț de o oră. Poți adăuga, după preferințe, usturoi sau ghimbir proaspăt.
Citește și: Algele, cele mai sănătoase alimente exotice
FOTO: Shutterstock | SURSA: The Sun