Ce sunt algele Wakame și ce beneficii fabuloase au asupra organismului

  • Publicat:
Ce sunt algele Wakame și ce beneficii fabuloase au asupra organismului

Wakame este un tip de alge care se găsește în Japonia și are un gust asemănător cu cel al spanacului. Algele Wakame se găsesc în varianta uscată și pot fi hidratate dacă le lași în apă, pentru câteva minute, scrie The Sun.

Wakame, algele uimitoare care previn diabetul și ard grăsimile

Wakame este un ingredient adesea întâlnit în bucătăria japoneză. Este recunoscut ca fiind un bun diuretic și bogat în iod, magneziu, fier și calciu.

Pe lângă mineralele menționate anterior, algele conțin cantități impresionate de vitamina B12.

Beneficiile scontate ale consumului de alge wakame:

  1. Valoare nutritivă bogată: Algele Wakame sunt o sursă excelentă de minerale precum calciu, magneziu, iod și fier, precum și de vitaminele A, C, D și E.
  2. Conținut scăzut de calorii: Fiind alge cu conținut redus de calorii, acestea sunt ideale pentru persoanele care urmăresc să își controleze greutatea.
  3. Sursă de antioxidanți: Algele Wakame conțîn antioxidanți, precum carotenoizi și flavonoide, care contribuie la neutralizarea radicalilor liberi din organism și susțîn sănătatea celulară.
  4. Beneficii pentru sănătatea inimii: Datorită conținutului de acid eicosapentanoic (EPA), un tip de acizi grași omega-3, algele Wakame pot susține sănătatea inimii prin reducerea inflamației și a nivelului de colesterol.
  5. Susținerea sănătății tiroidiene: Algele Wakame sunt o sursă naturală de iod, un element esențial pentru funcționarea normală a glandei tiroide.

Cum pot fi consumate algele Wakame?

În bucătăria japoneză, algele Wakame sunt utilizate în diverse feluri de mâncare, cum ar fi supa miso, salatele, teriyaki și diferite mâncăruri din orez. De asemenea, pot fi adăugate în supe și tocănițe pentru a aduce un gust bogat și o textură delicată.

Astăzi noi va vom prezenta o rețetă inedită (nu neapărat cu specific asiatic), plină de ingrediente sănătoase. Ai nevoie de:

  • 1-2 linguri de alge Wakame uscate
  • 1/4 cană cu linte maro sau verde
  • 1 morcov sau un păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă mică sau 1/2 din una mare
  • un vârf de sare de mare
  • un vârf de rozmarin sau cimbru
  • 1/2 cană cu apă

Mode de preparare: Spală lintea, taie legumele și așează totul în straturi, într-un recipient pentru gătit, uns cu ulei. Adaugă apă, fierbe, apoi bagă la cuptor, la 375 de grade, preț de o oră. Poți adăuga, după preferințe, usturoi sau ghimbir proaspăt.

Citește și: Algele, cele mai sănătoase alimente exotice

FOTO: Shutterstock | SURSA: The Sun

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”