Vinetele sunt, fără doar și poate, nelipsite de pe mesele românilor în sezonul cald. Astăzi venim către tine cu o rețetă absolut delicioasă, dar și foarte sănătoasă!
PS: În caz că nu ții post, poți adăuga cașcaval pentru un plus de gust! Iată cât de ușor se pregătește acest preparat.
Spală vinetele, după care îndepărtează cotoarele. Taie-le felii (rondele), condimentează-le cu sare și lasă-le la scurs preț de 30 de minute.
Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă și prăjește-le ușor după ce le-ai presat ușor pentru a scurge amăreala din ele.
Scoate apoi feliile pe șervet absorbant pentru eliminarea surplusului de grăsime.
Decojeste roșiile și bagă-le la blender. Toarnă sucul de roșii astfel obținut, amestecat cu usturoiul și supă de legume peste feliile de vinete așezate în straturi, în tavă (*Opțional, adaugă și cașcavalul). Introdu tava la cuptor pentru 20 de minute.
Servește vintele calde!
FOTO: Shutterstock