Caz inedit în România! O femeie a născut în ambulanța SMURD și apoi din nou la spital

  • Publicat:
Caz inedit în România! O femeie a născut în ambulanța SMURD și apoi din nou la spital

Doi bebeluşi, gemeni, s-au născut în locuri diferite, unul în ambulanţa SMURD şi altul la Spitalul Judeţean Constanţa. Se pare mama, care mai are acasă 4 copii, nu știa așteaptă gemeni.

Caz inedit în România

Detalii despre acest caz au furnizat și reprezentanții ISU Constanța, care au povestit cum a început totul: cu un apel la 112, numărul unic de urgență, pentru o gravidă, și cu un echipaj de paramedici SMURD trimis să preia femeia însărcinată.

Până să ajungă autospeciala cu femeia gravidă la spital, primul copil s-a grăbit sa își cunoască mama. Așa că echipajul a trecut peste emoțiile inerente unei astfel de situații și a ajutat la venirea pe lume a nou-născutului, chiar în ambulanță.

Primul bebeluș s-a născut în ambulanță

„Când au ajuns la caz, au constatat că nu mai este timp de pierdut și au pornit urgent spre spital. Pe drum, copilul nu a mai avut răbdare. Cu emoție, Ștefan, Nicu, Marian și Cristina au asistat mămica la naștere în ambulanță.

„Sigur că am avut emoții! Mari! Deși am participat la multe intervenții, nașteri nu am mai prins până acum. Niciodată o misiune nu seamănă cu alta. Pentru noi, rutina nu există!”, mărturisesc reprezentanții ISU Constanța, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Bebeluşul născut în ambulanţa SMURD este o fetiţă „perfect sănătoasă şi foarte frumoasă”, care are în jur de trei kilograme.

„Colegii noştri le-au transportat pe amândouă – mama şi fiica – la Spitalul de Urgenţă. Copilul a fost dus pe Secţia Neonatologie, iar mama, la Ginecologie, pentru consult. La scurt timp însă, echipajul SMURD, care aştepta cu nerăbdare să vadă dacă ambele sunt bine, a fost anunţat că mama avea, de fapt, gemeni iar cel de-al doilea copil s-a născut la spital, spre surprinderea pompierilor militari, dar mai ales a medicului care ştia că aceasta deja născuse”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Oana Manoilă.

Citește și: O femeie din Roman a născut acasă. Ea și soțul ei au refuzat ajutorul medicilor veniți să îi acorde îngrijiri

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”