Cum scapi de o criză de fiere în doar 15 minute

  • Publicat:
Cum scapi de o criză de fiere în doar 15 minute

O criză de fiere, desigur că te poate speria. Mai ales dacă nu te-ai mai confruntat cu una. Totuși, înainte de a apela la ajutorul medicilor, poți încerca un remediu eficient, cu ingrediente care se găsesc în orice gospodărie și care te poate scapă de durere în doar 15 minute. Vezi despre ce e vorba! 

Criză de fiere: tratament imediat

Ai nevoie de: 8 linguri de oțet de mere, 240 ml de cidru/ suc natural de mere.

Mod de preparare: Amestecă cele două ingrediente și bea rezultatul treptat, în 10-15 minute, cu înghițituri mici. 

Oțetul este destul de greu de consumat, de aceea este indicat să fie băut treptat. După fiecare înghițitură pot consumă puțin suc de lămâie. 

Truc pentru ca acest amestec să fie și mai eficient

Întinde-te pe pat pe partea dreaptă și acoperă-te cu o pătură pentru a înlesni eliminarea bilei. De asemenea, mai poți să bei și ceai de rădăcină de păpădie după ce consumi amestecul de mai sus. După aceste două remedii, durerea ar trebui să dispară în 15 minute.

Alte remedii pentru crizele de fiere

Lămâia

Lămâia poate fi eficientă încât ajută la eliminarea secretiei biliare și dizolvarea calculilor biliari. Iată cum trebuie folosit acest ingredient! Vei avea nevoie de: 

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sucul unei jumătăți de lămâi

Mod de pregătire și utilizare: 

  1. Amestecă cele două ingrediente și bea soluția dimineața, pe stomacul gol.
  2. După ce ai băut amestecul, stai culcată pe partea dreaptă timp de o jumătate de oră.
  3. Pentru o eficiență maximă, este important să urmezi tratamentul timp de 1 lună.

Bicarbonatul

Principalele beneficii pentru sănătate recunoscute ale acestui ingredient includ: calmarea durerilor provocate de arsurile gastrice, eliminarea pietrelor de la rinichi sau prevenirea infecțiilor urinare.  

Banana

Bogate în potasiu, vitamina C, B6 și magneziu, bananele sunt esențiale pentru bună funcționarea a organismului. Pe lângă toate aceste proprietăți, bananele au și un aport ridicat de fibre, ceea ce le recomandă să fie consumate în timpul crizelor de fiere că tratament imediat. Un aport ridicat de fibre poate reduce simțitor riscul de dezvoltare a calculilor biliari.

Ceaiuri pentru criza de fiere 

Ceaiurile din plante medicinale sunt folosite încă din timpuri străvechi că tratament naturist pentru diverse afecțiuni. Iată care sunt ceaiurile recomandate pentru criză de fiere:

Ceai de rostopască – Are efect antispastic și antialgic, ajutând la calmarea durerilor provocate de calculii biliari.

Ceai de sunătoare – Are o acțiune de relaxare și de calmare a durerilor (o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. Se recomandă 2-3 căni pe zi, timp de două-trei săptămâni). 

Ceai de lavandă – Ajută la stimularea secreției și excreției de bilă.

Ceai de gălbenele – Are proprietăți antiinflamatoare și sedative, stimulează secreția bilei și ajută la evacuarea acesteia. Se recomandă consumul de 3-4 căni de ceai de gălbenele pe zi, înainte de mese.

Ceai de păpădie – stimulează secreția biliară și este o sursă bogată de magneziu, zinc, fier și calciu. Dacă este consumat în mod regulat, ceaiul de păpădie poate avea proprietăți antiinflamatorii semnificative deoarece conține taraxasterol, un antioxidant puternic. Pentru o eficiență maximă se recomandă consumul a unei căni de ceai de păpădie în fiecare dimineață pe stomacul gol. 

Ceai de pelin – Bogat în nutrienți, ceaiul de pelin are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene și antivirale. Stimulează producția de fiere și sucuri gastrointestinale, ajutând la îmbunătățirea digestiei.

Citește și: Semnul de pe piele care anunță o complicație gravă dacă ai pietre la fiere. Medic: „Poate duce la moarte”

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”