Caz şocant în lumea medicală: O fetiţă nou-născută a revenit la viaţă, după ce fusese declarată decedată

  • Publicat:
Caz şocant în lumea medicală: O fetiţă nou-născută a revenit la viaţă, după ce fusese declarată decedată

O femeie din Oradea care în urmă cu mai bine de o lună a născut o fetiță la maternitatea din oraș, afirmă că imediat după naștere medicii i-au spus că bebelușul său a murit din cauza unor malformații și a faptului că a venit pe lume prematur. Ulterior, tot cadrele medicale au fost cele care au anunțat-o pe femeie că fetița sa trăiește.

După ce fetița nou-născută le-a fost declarată moartă, părinții au aflat ea, de fapt, trăiește

„M-au dus la maternitate pe 13 august. Eram însărcinată în luna a șasea și mi s-a făcut rău acasă. M-au ținut în travaliu o ora, după care mi s-a făcut cezariană. După ce am născut, mi au spus că bebelușul meu este mort. Că s-a născut prematur, cu 450 de gr, și nu a supraviețuit. După o săptămâna, când m-au externat, a venit și sora mea și am rugat-o pe asistență să ne lase să vedem copilașul. Ne-a spus că n-avem ce vedea, că a murit. M-au și pus să semnez o hârtie prin care renunț să ridic corpul copilului, care va fi incinerat la spital”, a declarat Irina Marhas, mama fetiței.

La trei săptămâni de la naștere, femeia spune că a fost sunată însă de un medic al maternității care a anunțat-o că trebuie să se prezinte la spital pentru a completa actele de naștere ale fetiței sale care, de fapt, trăiește.

„Mi-a spus că fetiță mea trăiește și că să nu îndrăznesc să fac scandal sau să spu la cineva ce s-a întâmplat că atunci va avea grijă să îi trimită pe cei de la Direcția de Protecție a Copilului să-mi ia copilul pe care îl mai am acasă. Mi se pare absolut revoltător”, susține femeia.

Niciunul dintre directorii Maternității Oradea nu a dorit să facă declarații despre acest caz, anunțând că vor trimite un comunicat de presă în acest sens.

Șeful DSP Bihor susține este vorba de o confuzie

Șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bihor a declarat că va dispune verificări legate de acest caz.

„Probabil a fost un artefact de comunicare între personalul spitalului și familie. Însă copilul a fost îngrijit foarte bine, a fost ținută la aparatură și acum are greutatea de 700 de grame. Însă, șansele de supravieture sunt în continuare mici, din cauza malformațiilor”, a spus Marius Pârcioaga, șeful DSP Bihor.

Citește și: Aproape jumătate dintre copiii diagnosticaţi cu malformaţii cardiace mor în România din cauza lipsei banilor şi a medicilor

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”