4 suplimente naturale INTERZISE pentru pacienții cu diabet. Îți pun viața în pericol

Chiar dacă vorbim de suplimente naturale, află că vin și ele la pachet cu riscuri și efecte adverse, mai ales atunci când sunt folosite pentru a trata diabetul.
  • Publicat:
4 suplimente naturale INTERZISE pentru pacienții cu diabet. Îți pun viața în pericol
4 suplimente naturale INTERZISE pentru pacienții cu diabet. Îți pun viața în pericol

Deși anumite alimente și condimente pot fi benefice pentru pacienții cu diabet, când vine vorba de administrarea suplimentelor aceștia trebuie să fie precauți. În primul rând, dacă ceva este „natural” nu înseamnă neapărat că este bun pentru tine și, în fond, chiar dacă vorbim de suplimente naturale, află că vin și ele la pachet cu riscuri și efecte adverse, mai ales atunci când sunt folosite pentru a trata diabetul.

Suplimentele din plante pot interacționa cu medicația pentru diabet și astfel se poate ajunge la hipoglicemie, care produce amețeală, oboseală și chiar pierderea cunoștinței. În continuare, iată lista completă a suplimentelor pe care să NU le iei dacă ai diabet și ești sub tratament.

Sunătoarea, în TOP suplimente naturale periculoase pentru diabetici

Diabetul crește riscul pentru depresie, iar sunătoarea este deseori folosită pentru a trata depresia sau alte tulburări de dispoziție. Cu toate astea, suplimentele cu sunătoare pot interacționa cu anumite medicamente pentru diabet, reducând eficacitatea acestora și chiar controlul glicemiei. Mai mult, suplimentele cu sunătoare pot produce fluctuații ale glucozei din sânge, iar astfel diabetul devine mai greu de manageriat.

Ginseng

Unul dintre cele mai populare suplimente la nivel global este ginsengul, dar din păcate acesta nu se împrietenește deloc cu diabetul și chiar poate reprezenta un pericol în fața bolii. Probabil te întrebi de ce. Ei bine, acesta contribuie la reducerea glicemiei, iar astfel interacționează cu medicația pentru diabet. Unele cercetări sugerează că ginsengul reduce glucoza din sânge și astfel apare riscul de hipoglicemie, mai ales dacă ești deja sub tratament.

Aloe Vera

Deși este aplicată pe piele de cele mai multe ori, odată ingerată, aloe vera poate avea efecte mai puțin plăcute pentru pacienții cu diabet. Unele cercetări indică faptul că aloe vera administrată pe cale orală poate reduce glicemia, rezultând astfel hipoglicemia în combinație cu ale medicamente pentru diabet.

Berberină

Berberina este un compus natural folosit în medicina tradițională, în special în cea chinezească și în practicile Ayurvedice. Aceasta ar trebui evitată de diabetici, mai ales aflați sub tratament, pentru că are capacitatea de a reduce glicemia și astfel se ajunge la hipoglicemie.

Foto: shutterstock

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”