Ce alimente NU sunt recomandate spre consum VARA. Ne fac mai mult rău decât bine

  • Publicat:
Ce alimente NU sunt recomandate spre consum VARA. Ne fac mai mult rău decât bine

Specialiștii ne recomandă vara să consumăm alimente care conțin multă apă, deoarece deshidratarea se produce mai rapid în această perioadă, din cauza transpirației și căldurii excesive.

Cu toate aceste, există anumite alimente care ar trebui evitate în sezonul cald, deoarece duc la deshidratarea mai rapidă a organismului și ne fac să ne simțim rău.

Aceste alimente delicioase ne fac să ne simțim rău vara

Unele dintre alimentele care nu sunt recomandate să le consumăm în perioada verii sunt cele sărate, deoarece corpul elimină mineralele prin transpirație și urinare în exces, ceea ce duce la deshidratare.

Specialiștii ne recomandă ca vara să punem mai puțină sare în mâncare și să evităm pe cât posibil chipsurile, covrigeii, mezelurile sau conservele.

Preparatele picante sunt și ele pe lista alimentelor pe care trebuie să le evităm în această perioadă. Alimentele picante sunt delicioase, însă ne pot face mai mult rău pe timpul verii, deoarece atunci când consumăm un preparat picant, corpul nostru începe să transpire în exces, ceea ce duce la o deshidratare mai rapidă.

Atenție si la cantitățile mari de proteine! Atunci când sunt consumate în cantități foarte mari, proteinele pot avea un efect deshidratant. Consumul de cantități excesive de proteine poate fi, de asemenea, solicitant pentru rinichi, producând un efect diuretic.

Un diuretic mai puțin cunoscut în alimentație este si zahărul adăugat. Atunci când există o cantitate excesivă de zahăr în fluxul sangvin, va avea loc osmoza (mișcarea apei) și de aici până la deshidratare nu mai e decât un pas. Încercați în perioadele caniculare să înlocuiți zahărul cu alți îndulcitori naturali.

De asemenea, evitați cât mai mult să consumați alimente de tip fast-food, alimente ultraprocesate, etc.

Dovedit științific: Murăturile deshidratează și ele organismul

Specialiștii avertizează că și murăturile sunt un aliment deshidratant pentru organism, întrucât sunt bogate în sodiu.

Sosul de soia oferă unele dintre cele mai irezistibile arome, dar, din păcate, nu face mare lucru pentru organism când vine vorba de hidratare, fiind și acesta bogat în sodiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”