Pepenele verde este, fără doar și poate, vedeta fructelor de vară. Gustos, răcoros, dulce, sărac în calorii. Cam acestea sunt chestiunile pe care le știm despre pepene. Cu siguranță, însă, sunt mai multe beneficii, dar și câteva contraindicații despre care ne-a povestit nutriționistul Wasim Nazer.
„Dacă ar fi să vorbim despre beneficiile pepenelui roșu trebuie să știm că aceste este un fruct bogat în vitaminele A, B6 şi C. În plus, datorită conținutului mare de apă pe care îl conține – nu mai puțin de 95% apă, pepenele este recomandat atât celor care vor să curețe organismului, dar și celor care vor să mai scape de câteva kilograme în plus”, explică nutriționistul.
Nu există pericole asociate cu pepenele verde în sine sau cu consumul său. Însă, dacă suferiți de oricare dintre următoarele afecțiuni, ar trebui să îi stopați consumul.
„Pacienții diabetici, cei care știu că au probleme cu pancreasul, pacienții diagnosticați cu pietre la rinichi, cei care au gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite pe cât posibil consumul de pepene”, conchide nutriționistul Wasim Nazer.
În plus, chiar și persoanele care sunt într-o stare de sănătate optimă trebuie să evite consumul de pepene dacă la un moment dat se confruntă cu dureri abdominale, balonare şi gaze instestinale ori afecţiuni ale sistemului digestiv.
Citeşte şi: Ficatul și rinichii, în pericol din cauza excesului de pepene. Porția corectă ca să nu te îngrași
Pepenele verde poate fi consumat cu încredere de pacienții cardiovasculari, oncologici, de bărbații care au probleme cu prostata. De asemenea, acest fruct conține fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu.
Citeşte şi: Ce se întâmplă în corpul tău de fiecare dată când mănânci pepene roșu. Puțini știu acest lucru
SURSA: El Periodico